Nextra oppretter ASP-selskap


Aspectra, som har hovedsete i Zürich, vil ha 45 ansatte ved utgangen av år 2000. Selskapet skal tilby drift av applikasjoner for mellomstore og store bedrifter i Sveits, og skal etter planen være operativt i løpet av september i år.

Roelof Koopmans er ansatt som administrerende direktør i Aspectra, han kommer fra stillingen som direktør for e-handelsdivisjonen i Swisscom.

Aspectra vil foruten applikasjonsdrift tilby dedikert hosting av avanserte nettsteder, portaler og e-handelsapplikasjoner. Kundene vil dermed kunne sette ut drift av egen infrastruktur for avanserte applikasjons- og servertjenester. Etableringen av Aspectra markerer Nextras inntreden på det voksende europeiske markedet for Application Service Providers (ASP).

«Aspectra representerer en viktig utvidelse av Nextra gruppens portefølje og vil sammen med andre produktorienterte initiativ gjøre Nextra til en av de ledende Internettbaserte tjenesteleverandørene i Europa,» sier administrerende direktør Morten Lundal i Nextra.

Markedet for ASP-baserte tjenester anslås å være på om lag 35 milliarder kroner, hvorav Vest-Europa utgjør 7 milliarder. I Sveits planlegger 20 prosent av alle selskaper å etablere e-businessløsninger, det betyr at markedet er på anslagsvis 1,9 milliarder kroner.