Net Insight tar steget in på den asiatiska marknaden genom avtal med Allied Telesis


Detta avtal utgör ett stort första steg in på den asiatiska marknaden och är i linje med Net Insights strategi att bearbeta nya marknader genom att sluta avtal med ledande partners. Allied Telesis, med huvudkontor i Tokyo, är en väletablerad leverantör av nätverksutrustning på den japanska marknaden med en årlig omsättning som uppgår till USD 200 miljoner. Allied Telesis kommer att sälja Net Insights Nimbra-produkter under eget namn och utnyttja sin egen försäljnings- och supportorganisation i Japan. Net Insight kommer att fortsätta att marknadsföra och sälja programvara och licenser för DTM-protokollet samt sin multiservice-ASIC, Twintin™ i Japan.

"Utökningen av Net Insights DTM-lösningar i Allied Telesis produktportfölj kommer att förse våra kunder med en kostnadseffektiv WAN-lösning för stadsnät som kan hantera både data- och taltrafik i den nya IP-centrerade värld vi står inför, samtidigt som den tillhandahåller nya realtidstjänster som genererar intäkter", säger Hiroyuki Takagi, President på Allied Telesis.

"Den japanska marknaden är både stor och mycket lämplig för Net Insights multiserviceprodukter för stadsnät", säger Bengt Olsson, VD för Net Insight. "Detta är vårt första stora steg in på den snabbt växande asiatiska marknaden och vi har nu en stark och engagerad japansk partner. Allied Telesis etablerade namn för att tillhandahålla högkvalitativa, tillförlitliga och avancerade nätverkssystem kommer i hög grad att bidra till den framgång vi förväntar oss på denna nya marknad. Detta avtal är ännu ett exempel på att Net Insights multiserviceplattform vinner mark som en accepterad och överlägsen teknik för realtidshantering av tal-, video- och datatjänster i bredbandsstadsnät."

Detta återförsäljaravtal kompletterar ett tidigare OEM-avtal mellan Net Insight och Allied Telesyn International där Allied Telesyn använder sitt globala distributionsnät för att sälja Net Insights Nimbra-produkter över hela världen.