Transcom Worldwide S.A. öppnar sitt andra italienska callcenter i L'Aquila


Transcom Worldwide utökar sin verksamhet i Italien genom att öppna ett callcenter i L'Aquila.
 
Transcom Worldwide, ett kundserviceföretag, finns i 11 länder i Europa: i Luxemburg, Sverige, Frankrike, Danmark, Tyskland, Finland, Italien, Schweiz, Norge, Nederländerna och Österrike. Med sina 16 callcenter sysselsätter Transcom Worldwide 4.300 anställda i Europa som hanterar över 3 miljoner kundkontakter i månaden.
 
Efter Transcoms första etablering i Italien, i Milano i april 1999, planerar man att öppna sitt andra italienska callcenter den 1 augusti 2000 i L'Aquila. Enligt Raju Tonapi, regionchef, kommer: "verksamheten i L'Aquila i ett första skede att sysselsätta 360 personer i en 1.800 kvadratmeter stor högkvalitativ kontorsmiljö". Transcoms etablering i L'Aquila har fått en mycket positiv effekt på regionens arbetsmarknadsläge och Mr Bonanni vid kontoret för Investeringar & Utveckling i L'Aquila säger: "Att detta välkända servicebolag väljer att etablera sig i L'Aquila visar att regionen blir mer och mer intressant för tjänstesektorn." Inledningsvis kommer Transcom Worldwide att investera ca 2 miljoner Euro i regionen.
 
"Som ett led i den fortsatta tillväxten öppnar Transcom callcenter i Spanien och Marocko. Dessutom har företaget utökat sin verksamhet i Nederländerna genom etablering av ytterligare ett callcenter" säger Vigo Carlund, VD i Industriförvaltnings AB Kinnevik och Transcom Worldwide S.A.
 
Transcom Worldwide, ett kundserviceföretag med huvudkontor i Luxemburg, är ett dotterbolag till den svenska Kinnevik-koncernen. Transcom har växt organiskt, genom att använda teknologi-plattformar och att implementera "best practice" över verksamheten. Företaget bistår främst verksamheter inom telekommunikation, resor & turism, finansektorn och energiindustrin. Transcom erbjuder sina kunder ett brett utbud av traditionella och nya kundservice-tjänster, inklusive inkommande och utgående samtal, interaktivt röstsvar, Internet-tjänster, e-mail hantering och broadcast fax. Utbudet sträcker sig från enkla applikationer till komplexa multinationella och internationella program på så många som 37 språk.
 
Stockholm, 31 juli 2000
 
INDUSTRIFÖRVALTNINGS AB KINNEVIK
 
För ytterligare information:
 
Vigo Carlund, VD, Industriförvaltnings AB Kinnevik, tel 08-562 000 00

Attachments

Pressmeddelande (PDF)