Styrker flåten og inngår samarbeidsavtale på subsea


ProSafe ASA har kjøpt den halvt-nedsenkbare multi service-riggen MSV Regalia fra Halliburton Brown & Root Ltd. Samtidig er det inngått en 5-års internasjonal samarbeidsavtale som omfatter bruk av riggen i subsea konstruksjons-markedet.

Kjøpsprisen er USD 97,3 mill, mens ProSafe vil motta en bareboat dagrate på USD 79.000 i 78 dager fra Halliburton Brown & Root Ltd i forbindelse med at sistnevnte fullfører en pågående kontrakt på Oseberg Sør for Norsk Hydro.

Kjøpet er en strategisk milepæl for ProSafe, og illustrerer selskapets fokus på en fleksibel flåte som kan anvendes i flere interessante markeder. MSV Regalia er en moderne, fleksibel rigg med dynamisk posisjonering som kan benyttes både som flotell samt til subsea konstruksjonsarbeid. Riggen er også godt egnet for fremtidig brønnintervensjonsarbeid, noe som vil kreve mindre modifikasjoner. Kjøpet styrker samtidig ProSafe’s ledende posisjon i markedet for flotell-tjenester. ProSafe får i tillegg tilgang til subsea-kompetanse gjennom samarbeidet med Halliburton Brown & Root.

ProSafe ASA, som består av forretningsområdene Offshore Support Services, Offshore Drilling & Related Services og Technology & Engineering, er størst innenfor plattformboring på norsk sokkel, og er verdens ledende operatør av halvt-nedsenkbare service-rigger. Selskapet innehar i tillegg ledende posisjoner innenfor utstyr knyttet til borevæske-prosessen og offshore fabrikasjon gjennom datterselskapene Procon Engineering og Consafe Engineering.

ProSafe er notert på Oslo Børs med ticker kode PRS.