Nokia julkisti uuden WAP-selainohjelmiston


Nokia julkisti maanantaina uuden WAP-päätelaitteisiin tarkoitetun selaimen, Nokia WAP Browser 2.0:n. Ohjelmisto noudattaa WAP 1.2 -standardia.

Merkittävin uutuus ohjelmistossa on, että Nokia toimittaa lisenssin hankkineille asiakkailleen selaimen lähdekoodin. Niinpä esimerkiksi WAP-päätelaitteiden valmistajat pystyvät muokkaamaan selaimen käyttöliittymää ja toimintoja tarpeen mukaan. Lisäksi ne voivat liittää selaimeen haluamiaan lisäominaisuuksia.

Uusi selain tukee muun muassa push-toimintoa, jolloin WAP-palvelujen tarjoajat voivat tarvittaessa lähettää asiakkailleen viestejä. Selain perustuu samoihin ohjelmistoihin, joita Nokia on käyttänyt Nokia 7110- ja Nokia 9110i- puhelimissa.

"Kekseliäät ja houkuttelevat WAP-sovellukset vaikuttavat merkittävästi sekä WAP:n menestykseen että langattoman tietoyhteiskunnan toteutumiseen. Nokian uusi WAP-selain mahdollistaa osaltaan tällaiset sovellukset ja tekee lisäksi WAP-palveluiden käytöstä entistä miellyttävämpää", sanoo johtaja Pertti Lounamaa Nokia Internet Communications -yksiköstä.

Nokia viitoittaa tietä langattomaan tietoyhteiskuntaan innovatiivisilla tuotteillaan ja ratkaisuillaan. Se on maailman johtava matkapuhelinten toimittaja ja yksi johtavista matkapuhelin-, kiinteiden ja IP-verkkojen ja niihin liittyvien asiakaspalveluiden sekä multimediapäätteiden toimittajista. Vuonna 1999 Nokian liikevaihto oli 19,8 miljardia euroa (117,6 miljardia markkaa). Yhtiön palveluksessa on yli 60 000 henkilöä, ja sen osakkeet noteerataan Helsingin (NOK1V), New Yorkin, Tukholman, Lontoon, Frankfurtin ja Pariisin pörssissä.

Lisätietoja antaa:
Nokia Internet Communications
Viestintä
+358 40 521 7844