Rekordhøy Troll-produksjon


Produksjonen fra Troll C-plattformen har den siste tiden produsert over 150.000 fat olje per døgn som er mer enn 50 prosent over budsjettert produksjon. Den positive produksjonsutviklingen skyldes i hovedsak høy regularitet på plattformen og at nye brønner har produsert mer enn forventet.

- Produksjonsutviklingen har siden starten i november 1999 overgått våre prognoser. Vi har unngått mange av de vanlige oppstartsproblemen og opplevd at brønnene jevnt over produserer mer enn forventet. Vi har også hatt en høy borefremdrift, sier Torgeir Kydland som er leder for Troll Olje i Norsk Hydro.

Troll C-plattformen har kapasitet til å produsere 190.000 fat olje per døgn.

- Dersom den gode regulariteten og borefremdriften fortsetter kan vi se produksjonsrater mellom 170.000 og 190.000 fat per døgn i inneværende år, sier Kydland.

Trollfeltet inneholder 1,2 milliarder fat olje. Det skal bores 38 brønner knyttet til Troll C 16 av disse er nå ferdigstilt. Høy borefremdrift er derfor en viktig suksessfaktor i Troll Olje-prosjektet.

Utbyggingen av Troll Olje som en helhet innebærer flere interessante teknologielementer som åpner perspektiver for fremtidige utbyggingsløsninger. Vi har hittil boret to grenbrønner på Troll Olje. Testanlegget Troll Pilot har for første gang i verden vist at det lar seg gjøre å separere olje og vann på havbunnen. Dette er en teknologi som åpner for en fremtid med store prosessanlegg under vann.

Oljen fra Troll C fraktes i rørledning til Mongstad hvor den skipes ut. Norsk Hydro er operatør for Troll Olje som omfatter plattformene Troll B og Troll C. Troll ligger ca. 80 kilometer nordvest for Bergen i blokkene 31/2, 31/3, og 31/5. Vanndypet er mellom 310 og 340 meter.
Partnere i Troll Olje er:

Norsk Hydro: 9,78 %
Statoil inkl. SDØE: 76,81 %
(herav SDØE: 62,93 %)
Shell: 8,10 %
TotalFinaElf: 3,69 %
Conoco: 1,62 %