Djuice åpner portal i Thailand


Djuice.co.th vil komme både i engelsk og thailandsk versjon. Den lokale varianten vil inneholde en rekke WAP-tjenester og linker tilpasset PDA-løsninger.

- Dette er den første avtalen Djuice har signert, og markerer det første skrittet på veien mot et slagkraftig nettverk basert på det teknologiske fortrinnet og merkevarestyrken djuice.com har, sier Arve Johansen, CEO i Telenor Mobile Communications.

Avtalen partene har signert, er en såkalt Application Service Provider-avtale, og intensjonen er at denne skal legge grunnen for et fremtidig partnerskap med Djuice.co.th, som etter planen skal være etablert som en lokal enhet neste år.

Nest største i Thailand
TAC er Thailands nest største mobiloperatør, med rundt 1,1 million kunder og en markedsandel på ca. 45 prosent. Selskapet driver et landsdekkende GSM 1800 nett, samt et AMPS 800 nett. TAC hadde en omsetning på 18,17 milliarder Baht - ca. US$ 480 millioner i 1999.

Telenor inngikk i mai i år en avtale om å kjøpe 30 prosent av TAC og nær 25 prosent av morselskapet UCOM for nærmere 6,5 milliarder kroner. Denne avtalen ble endelig signert i Bangkok torsdag 31. august.