Nokia esittelee kännykkächatin Nokia 3310 -puhelimessa


Nokia on tänään julkistanut uuden matkapuhelimen, Nokia 3310:n, jossa on ainutlaatuinen lyhytsanomapohjainen chat-toiminto. Keksinnön ansiosta internet-chatin tyyppinen toiminto on nyt mahdollinen myös matkapuhelimissa. Nokia 3310 on suunniteltu erityisesti nuorille ja nuorenmielisille ihmisille, joille matkapuhelin on tärkeä osa elämäntyyliä ja jotka ovat tottuneita viestipalveluiden käyttäjiä. Uutuustuote esiteltiin "Don't be bored. Be totally board" –nuorisotapahtumassa Saksassa, ja samaan aikaan Hong Kongissa ja Cheng Dussa Kiinassa sekä Manilassa Filippiineillä. Myyntiin puhelin tulee vuoden 2000 viimeisen neljänneksen aikana.

Chat-toiminto mahdollistaa internetin chat-palveluita muistuttavan keskustelun lyhytviestien välityksellä. Se perustuu kehittyneeseen sanomanvälityspalveluun, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää ja vastaanottaa chat-viestejä Nokia 3310:n ollessa chat-tilassa. Uutuustuotteella voi lähettää chat-viestejä sellaisiinkin puhelimiin, joissa ei ole kyseistä toimintoa, sillä välitystapa on sama kuin lyhytviesteissä. Viesti näkyy tällöin vastaanottajan puhelimessa tekstiviestinä. Kännykkächat on nopea, helppo ja haluttaessa jopa anonyymi jutustelutapa. Kun puhelin on chat-tilassa, puhelin lähettää ja vastaanottaa chat-viestit automaattisesti. Käytyä keskustelua voi myös helposti selailla puhelimen näytöllä, ja vastaanottaja tunnistaa viestin lähettäjän tämän valitseman lempinimen perusteella. Puhelin tukee myös kahdenvälistä kännykkächattia (point-to point chat), ja Nokia FriendTalk –palvelu mahdollistaa chat-toiminnon käytön samanaikaisesti useamman ihmisen välillä (multipoint chat). Palvelu on operaattoreista riippuvainen.

"Olemme hyvin iloisia voidessamme esitellä innovaation, joka tuo viestipalvelut uuteen vaiheeseen. Kännykkächat on looginen kehitysaste lyhytsanomapohjaisille palveluille, ja se mahdollistaa täysin uudenlaisten langattomien yhteisöjen synnyn. Uskomme chatin vetoavan erityisesti moderneihin puhelimen käyttäjiin, jotka voivat nyt ottaa chat-kaverit mukaansa missä he liikkuvatkin. Kännykkächat tarjoaa operaattoreille lyömättömän bisnesmahdollisuuden ja varman kasvualueen", sanoo Suomen myyntipäällikkö Ismo Karjalainen Nokia Mobile Phonesista.

Uutuuspuhelin painaa vain 133 grammaa, ja se tarjoaa käyttäjilleen laajan valikoiman toimintoja. Chat-toiminnon lisäksi viestipohjilla voi luoda yksilöityjä vakioviestejä. Ketjutus mahdollistaa pidempien viestien kirjoittamisen, sillä Nokia 3310:llä merkit linkittyvät automaattisesti toisiinsa miltei kolmen tekstiviestin mittaan asti. Ryhmäviestitoiminnon ansiosta viestin voi lähettää monille vastaanottajille samanaikaisesti. Nokia 3310 -puhelimella voi lähettää kuvaviestejä saman mallin lisäksi myös Nokia 3210-, 6210-, 6250-, 8210-, 8850– ja 8890 -puhelimiin. Lisäksi siinä on kaksi uutta peliä, Space Impact ja Bantumi, sekä muokattavat profiilit, jotka koostuvat käyttöprofiilin tunnuksesta, soittoäänestä ja profiilin nimestä. Profiileja voi ladata radiotien välityksellä.

Nokia 3310 on varustettu suositulla Nokia Naviä -näppäimellä, ja sisäänrakennettu antenni tekee puhelimesta miellyttävän kantaa ja käyttää. Puhelin toimii GSM 900/1800 –taajuuksien lisäksi myös laajennetulla GSM900 (Extended GSM) –taajuudella. Myyntipakettiin kuuluva nikkelimetallihydridiakku tarjoaa puheaikaa jopa 4 tuntiin 30 minuuttiin asti ja valmiusaikaa jopa 260 tuntia. Malliin sopiva Xpress-on –kuorivalikoima kattaa kuusi eri värisävyä. Saatavilla on myös uusi MBC-6 (Mobile Holder for the car) –autoteline sekä pöytäteline. Puhelin tukee 28:aa kieltä. Kulloinkin saatavilla olevat kielivaihtoehdot vaihtelevat myyntipaikan ja -maan mukaan.

Lisätietoja antaa:

Nokia Mobile Phones, Viestintä
Puh. 010 5051
www.nokia.com