Ny USA-patent, et gjennombrudd for Nutri Pharma.


Oslo, 1 november 2000. Det skandinaviske biotek-selskapet Nutri Pharma har nå, etter en fem års lang prosess, fått bevilget et patent i USA. Patentet dekker Nutri Pharmas spesielle teknikk når det gjelder å kombinere soya proteiner, fibrer og lipider som kan brukes for å senke kolesterolhalten i blodet.

“Det nye patentet innebærer et gjennombrudd for oss på det amerikanske markedet og legger betydelig konkurransekraft til vår produktlinje”, sier Michael Oredsson, administrerende direktør i Nutri Pharma.

Nutri Pharma er et verdensledende forskningsselskap med fokus på hvordan bearbeidet soya kan brukes for å motvirke livsstilsrelaterte sykdommer som overvekt, høy kolesterolinnhold og diabetes 2.

I mer en ti år har selskapet gjennomført forskning i samarbeide med ledende nordiske og andre internasjonale sykehus og universitet. Selv om Nutri Pharmas produkter i første rekke er rettede mot functional food-markedet, er all forsking blitt gjennomført etter gjeldende strenge medisinske prinsipper. Store deler av forskningen er blitt publisert i vitenskapelige artikler og er patentert.

“Trinn for trinn befester vi oss nå som verdensledende innenfor vårt markedssegment. Patentet i USA viser at vi er på riktig vei”, sier Michael Oredsson.
Patentet er viktig, ikke bare for å øke Nutri Pharmas muligheter på verdens største marked, USA, innenfor sitt fokusområde, men også for Nutri Pharmas muligheter for å tegne lisensavtaler for selskapets produkter med globale bedrifter.

Allerede i dag har Nutri Pharma avtaler med selskap som Del Monte, Scania Diaries, og GNC (Numico) og det pågår forhandlinger og samtaler med en lang rekke andre selskap om liknende avtaler.