Ny ordre fra Egypten til F.L.Smidth & Co.


Alexandria Portland Cement Company (APCC) i Egypten har placeret en ordre hos F.L.Smidth & Co. A/S til en værdi af 106 mio. kr. (14,2 mio. euro) på ombygning og udvidelse af sin cementfabrik, der ligger nær Alexandria ca. 180 km nordvest for Cairo. APCC ejes af den engelske cementkoncern, Blue Circle Industries.

Ordren er indeholdt i F.L.Smidth & Co.'s salgsbudget for andet halvår 2000 og vil blive indtægtsført i takt med, at levering af maskiner, udstyr og ingeniørarbejde finder sted - hvilket vil sige fra årsskiftet og frem til andet kvartal 2001.

Kontrakten bygger videre på en ordre fra 1996, hvor APCC, der den gang og frem til begyndelsen af i år var ejet af den egyptiske stat, bestilte en semitør produktionslinie hos F.L.Smidth & Co. med en kapacitet på 3.000 tons cementklinker pr. døgn. Linien var under montage, men nåede ikke at blive sat i drift, før Blue Circle i forbindelse med overtagelsen ønskede den ombygget til en ren tørproces produktionslinie. Ud over ombygning, genbrug og udvidelse af eksisterende FLS-udstyr skal fabrikken forsynes med en homogeniseringssilo, et køletårn og et elektrofilter.

Ombygningen af fabrikken indebærer en forøgelse af dens kapacitet til 4.750 tons cementklinker pr. døgn svarende til en årsproduktion på ca. 1,5 mio. tons. Med sin højere kapacitet erstatter den ny linie samtidig fabrikkens fire oprindelige vådovne.

Med denne ordre er F.L.Smidth-Fuller Engineering A/S, der er moderselskab for bl.a. F.L.Smidth & Co., i dag engageret i syv forskellige projekter i landet, som hermed er FLS Koncernens for tiden største enkeltmarked for cementmaskiner og -udstyr.

Landets 65 mio. indbyggere forbruger p.t. 29 mio. tons cement om året svarende til godt 400 kg pr. indbygger. Og efterspørgslen er i de seneste år vokset kraftigt med 10-12 pct. pr. år. Med en hjemlig kapacitet på netto 25 mio. tons om året har landet indtil videre importeret 3-4 mio. tons, hvilket efterlader et behov for fortsatte investeringer i den egyptiske cement
industri.

FLS Industries A/S
Koncerninformationsafd.