HEX - EFFEKTIVITETSINVESTERINGER I COMROD


Comrod er verdens ledende leverandør av piskantenner i kompositt til den internasjonale handelsflåte. Denne posisjonen har blitt videreført gjennom et samarbeide med det svenske forsvaret til å etablere Comrod også som en av de ledende internasjonale leverandører av piskantenner på det internasjonale, militære markedet med leveringer til ca 15 land. Selskapet har vist meget god lønnsomhet.

Comrod har nylig, for å legge grunnlag for fortsatt høy lønnsomhet, gjennomført en omfattende gjennomgang av sitt produksjonsopplegg og -kostnader. Denne gjennomgangen viste at de økte volumer de siste års omsetningsfremgang har gitt, også har gitt potensiale for betydelig produksjonseffektiviseringer særlig på det marine området, med tilhørende kostnadseffekter.

Det er i dag bevilget ca 3.0 MNOK til nytt utstyr som et ledd i denne effektiviseringen. Det forventes at produksjonskostnadene særlig for antenner til mindre båter, herunder lystbåtmarkedet, vil bli redusert med mellom 20 % - 30 % fra annet halvår i år som følge av det arbeid som nå gjøres. Comrods konkurransesituasjon vil bli tilsvarende styrket.