Nokia esittelee kaksi uutta Symbian-pohjaista peliä Nokia 9210 Communicatoriin


Nokia esitteli tänään Los Angelesissa alkaneessa E3-pelitapahtumassa kaksi uutta peliä Nokia 9210 Communicatoriin. Mobile Soccer ja Golf -pelit on optimoitu kommunikaattorin korkearesoluutioiselle värinäytölle ja tehty Symbianin käyttöjärjestelmän päälle. Nokia 9210 Communicatorin käyttäjät voivat hakea molemmat pelit käyttöönsä Club Nokian Internet-sivujen kautta.

Kuju Entertainmentin kehittämä Mobile Soccer on järjestyksessä toinen Nokian julkaisema Nokia 9210 Communicatoriin ladattava peli. Maaliskuussa 2001 Nokia esitteli Virtually Board Snowboarding -lumilautailupelin, joka on tuotettu yhteistyössä suomalaisen pelikehittäjän Springtoysin kanssa.

Myös Rage Softwaren kehittämä ja julkistama Golf-peli on suunniteltu erityisesti Nokia 9210 Communicatorille. Sekä Ragen Golf- että Nokian Mobile Soccer -peli ovat saatavilla Club Nokian kautta kuluvan vuoden toisen neljänneksen aikana.

"Olemme tyytyväisiä voidessamme esitellä uusimpaan kommunikaattoriimme kaksi uutta peliä yhdessä Kujun ja Ragen kanssa. Symbian-käyttöjärjestelmällä ja korkealaatuisella värinäytöllä varustettu Nokia 9210 Communicator tarjoaa erinomaisen käyttöalustan multimediapeleille. Tähän mennessä esittelemämme kolme jännittävää Nokia 9210 Communicatorin urheilupeliä ovat osoitus siitä, että huippuluokan pelikokemus on nyt mahdollinen kännykällä. Tulevaisuudessa yhä useampi matkapuhelin toimii Symbianin käyttöjärjestelmällä, sillä jo 70% matkapuhelinalan yrityksistä on lisensioinut sen. Nokian tavoitteena on tarjota jatkuvasti jännittäviä pelejä ja pelipalveluita kaikkiin matkapuhelimiimme", sanoi Graham Thomas, General Manager of Games, Nokia Mobile Phones.

Viimeisen vuoden kuluessa Nokian tarjoama viihdevalikoima on kasvanut kattamaan suuren määrän huippuluokan pelikehittäjien tuottamia matkapuhelinpelejä. Muun muassa Rage, Eidos, iomo, Kuju Entertainment ja Springtoys ovat tuottaneet näitä pelejä. Nokian pelivalikoima tarjoaa pelaajille paljon vaihtoehtoja langattoman viihteen eri saroilta, ja Nokian tavoitteena on kasvattaa valikoimaa edelleen.

Rage, Kuju Entertainment, Springtoys, Eidos, iomo ja Quiz Supplies ovat jäseninä Forum Nokiassa, joka on langattomia sovelluksia tuottaville itsenäisille ohjelmistokehittäjille suunnattu virtuaaliyhteisö. Rekisteröityneille jäsenille on tarjolla laaja valikoima kehitystyökaluja ja kirjallista materiaalia, ja yhteisön kautta he voivat vaihtaa mielipiteitä myös muiden kehittäjien kanssa. Forum Nokia -yhteisö (www.forum.nokia.com) perustettiin vuonna 1995, ja nykyään sillä on yli 400.000 jäsentä.

Club Nokia tarjoaa räätälöityjä etuja Nokian matkapuhelinten omistajille Euroopan ja African alueella. Rekisteröidyttyään Club Nokian jäseneksi Nokia-puhelimen omistaja voi käyttää Club Nokian webbi- ja WAP-palveluita.


Lisätietoja:
Nokia Mobile Phones
Viestintäosasto
Puh. 07180 08000

www.nokia.com