MAAG Gear AG opnår ordre i Spanien på 120 mio. DKK


Det FLS Industries-ejede schweizisk-baserede MAAG Gear AG, der indgår i F.L.Smidth-koncernen, har modtaget en ordre til en værdi af 120 millioner danske kroner fra den spanske skibsværftskoncern IZAR, en af verdens førende producenter af flådeskibe. Kontrakten omfatter leverance af fem skibsgear der skal installeres i den norske flådes nye fregatter af typen F-310. Fregatterne skal udstyres med den allernyeste moderne teknologi, herunder et kombineret diesel- og gasturbinedrevet system der omfatter højeffektive og støjsvage gear.

Det første sæt gear skal leveres i slutningen af 2002, hvorefter der følger yderligere et sæt pr. år indtil 2006. Ordren indgår i dette års salgsbudget for skibsgear.

Gearene skal forbinde to dieselmotorer af typen BAZAN Bravo 12 og en gasturbine af typen GE LM 2500 med de to skibsskruer. I kombineret diesel- og gasturbinedrift yder systemet en samlet kraft af 30.500 kW ved en skruehastighed på 190 omdrejninger i minuttet. Gearene monteres i skibet på specialkonstruerede flexible underlag som mindsker støjafgivelsen til omgivelserne.

MAAG Gear AG har opnået ordren på grund af dets ekspertise inden for tekniske løsninger til fremdrift af flådeskibe. Kunden lagde specielt vægt på driftssikkerhed, flexibel funktion og lav støjafgivelse.

Ifølge salgschef Thomas Deeg, MAAG Gear AG, er dette firmaets første ordre på et kombineret gear-system fra IZAR. - Det er en meget vigtig ordre for os, og vi er stolte over at IZAR har valgt os. Kontrakten markerer indledningen til et fortløbende og givtigt samarbejde som vil gøre MAAG Gear AG til en af de førende leverandører af sådanne gear på verdensplan.

FLS Industries A/S
Koncerninformationsafd.