Nokia esitteli uuden tietoturvalaitteiston etätoimistoille


Nokia julkisti maanantaina pientoimistoille, sivukonttoreille ja etätyöntekijöille tarkoitetun verkkoturvaratkaisun, joka sisältää palomuurin lisäksi myös virtuaalisen yksityisverkon (VPN). Nokia IP71-laitteiston avulla turvallinen yhteys pääkonttorin tai palveluntarjoajan verkkoon toteutetaan helposti ja edullisesti.

Ethernet-liitännöillä varustettu Nokia IP71 voidaan yhdistää joustavasti sekä paikallisiin että laajempiin tietoverkkoihin. Laitteisto sisältää Check Point(TM) Softwaren VPN-1(TM)/FireWall-1® SmallOffice -ohjelmiston, jonka palomuuri estää asiattoman pääsyn yrityksen tietoverkkoon. VPN-toiminnon avulla tietokoneet ja muut päätelaitteet voivat muodostaa oman, suljetun lähiverkkonsa Internetin kautta, vaikka ne sijaitsisivat eri puolilla maailmaa.

Nokia IP71 -laitteiston asennus ja käyttöönotto on helppoa, koska siinä ovat valmiina Nokian muiden tietoturvalaitteiden tapaan kaikki tarpeelliset verkkosuojatoiminnot. Erillisten laitteistojen ja ohjelmistojen työlästä yhteensovittamista ei tarvita. Ratkaisun hallinta onnistuu sekä paikallisesti että etäyhteyksien kautta. Eri ohjelmistoversiot päivitetään keskitetysti ja turvallisesti Nokia Horizon Manager 1.1 -työkalulla. Ratkaisuun sisältyy myös kaiken tarvittavan avun yhdellä puhelinsoitolla tarjoava "First Call-Final Resolution" -asiakastuki.

Nokia IP71 -laitteiston toimitukset alkavat Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa syyskuun 2001 loppuun mennessä.

Nokia
Nokia Internet Communications toimittaa yrityksille ja palveluntarjoajille erilaisia tietoverkkoratkaisuja. Tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa virtuaaliset yksityisverkkotuotteet (VPN) ja IP-verkkoturvaratkaisut. www.nokia.com/internet/emea

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjäystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ja yhden johtavista matka-puhelin-, kiinteiden ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.

Lisätietoja antaa:
Nokia Internet Communications
Viestintä 040 830 1108

www.nokia.com