Hollantilaiselta Beniltä uraauurtava verkkovierailupalvelu ennakkoon maksaville asiakkaille Nokian CAMEL-ratkaisun avulla


Hollantilainen operaattori Ben Nederland B.V. lanseeraa uuden verkkovierailuratkaisun ennakkoon maksaville asiakkailleen. Nokia toimittaa ratkaisua varten johtavan CAMEL-teknologiansa (Customized Application for Mobile network Enhanced Logic). Benin palvelu on ensimmäisiä Euroopassa julkaistuja ja se mahdollistaa kaikkien Benin ennakkoon maksavien asiakkaiden soittaa ja vastaanottaa puheluja ulkomailla.

Nokian CAMEL-ratkaisulla ennakkoon maksetun laskun edut laajenevat verkkovierailu-puheluihin. Käyttäjät voivat soittaa ja vastaanottaa puheluja sekä lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä ja heitä laskutetaan ennakkoon maksetusta saldosta. Asiakkaat voivat myös tehdä saldokyselyjä ja ladata lisää puheaikaa.

Operaattoreille CAMEL-teknologia tarjoaa standardisoidun yhteyskäytännön toisten operaattorien verkkoihin ja tosiaikaiseen laskutukseen. Se vähentää kuluja, jotka syntyvät puheluiden ohjaamisesta kotiverkkoon ja vähentää riskiä, etteivät asiakkaat maksa laskujaan.

"Olemme iloisia, että yhteistyömme Benin kanssa jatkuu Nokian CAMEL-ratkaisuun perustuvan verkkovierailupalvelun lanseerauksella," sanoo johtaja Jos Grond Nokia Networksista. "Nokia panostaa vahvasti standardisointiin, jotta operaattorit voisivat tarjota paljon erilaisia verkosta riippumattomia palveluja."

CAMEL-teknologian mahdollistaa Nokian mCreate-ratkaisu, joka toimii palvelualustana niin nykyisissä GSM- ja GPRS-verkoissa kuin tulevissa kolmannen sukupolven matkapuhelinverkoissakin.

Ben Nederland B.V. on hollantilainen mobiilioperaattori, jolla on yli 1,3 miljoonaa GSM 1800-verkkoasiakasta.

Nokia on johtava langattoman tulevaisuuden rakentaja. Kokemus ja innovatiivisuus sekä käyttäjä-ystävälliset tuotteet ja turvalliset ratkaisut ovat tehneet yhtiöstä maailman suurimman matka-puhelinvalmistajan ja yhden johtavista matkapuhelin-, laajakaista- ja IP-verkkojen toimittajista. Nokian tavoitteena on parantaa yritysten tehokkuutta ja rikastuttaa ihmisten jokapäiväistä elämää yhdistämällä langattomuuden edut Internetiin. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu kuudessa pörssissä.


Lisätietoja antaa:

Nokia Networks,
Viestintäosasto
Puh. 07180 38198
sähköposti: nokia.networks@nokia.com

www.nokia.com