Jaakko Pöyry Groupille 3 miljoonan euron sopimus vesivoimasuunnittelusta ja teknisen tuen palveluista Tadzikistanissa


Electrowatt-Ekono AG (Sveitsi), joka kuuluu Jaakko Pöyry Groupin Energia-liiketoimintaryhmään, on saanut Pamir Energy Companylta suunnittelusopimuksen joka käsittää usean vesivoimalaprojektin loppuunsaattamisen ja voimaloiden kunnostamisen Tadzikistanissa. Toimeksiantoon liittyy myös sopimus liikkeenjohdon palveluista ja teknisestä tuesta asiakkaan liiketoiminnan rakenteiden vahvistamiseksi. Projekti valmistuu v. 2006. Sopimusten arvo on yhteensä 3 miljoonaa euroa.
 
Suunnittelusopimus sisältää keskeneräisen Pamir I –vesivoimalan suunnittelun ja rakennusvalvonnan sekä eräiden muiden vesivoimaloiden ja voimalinjojen kunnostamisen Tadzikistanissa. Liikkeenjohdon palveluihin ja tekniseen tukeen sisältyy suunnittelu- ja neuvontapalveluja Pamir Energy Companyn organisaation, taloussuunnittelun, laskennan ja muiden hallinnollisten järjestelmien kehittämiseksi.
 
Projektin rahoittajina ovat useat kansainväliset rahoituslaitokset kuten Maailmanpankki –ryhmään kuuluva International Development Association sekä Aga Khan Fund for Economic Development.
 
Electrowatt-Ekonon vesivoimaliiketoiminnan keskeisiin tehtäviin kuuluu ikääntyvien vesivoimaloiden kunnostaminen niiden käyttöiän pidentämiseksi, kannattavuuden parantamiseksi ja turvallisuuden lisäämiseksi. Tadzikistanin projekti on hyvä esimerkki tällaisista palveluista.
 
Energia-liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Electrowatt-Ekono. Sen liikevaihto vuonna 2001 oli 127 miljoonaa euroa. Electrowatt-Ekonolla on toimistoja 20 maassa ja se työllistää 1200 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
 
Satu Perälampi
Sijoittajasuhteet