Telenor Mobile og Tele2 inngår MVNO-avtale


Tele2 er den nest største GSM-operatøren i Sverige, og har en tjenesteleverandøravtale med Telenor Mobile (gjennom Telenor Mobil) i det norske markedet. Selskapet har drevet sin operasjon som tjenesteleverandør i Norge siden år 2000.


Telenor Mobile har drevet en tjenesteleverandør-operasjon i Sverige siden 2001 under merkenavnet djuice™. MVNO-avtalen forsterker Telenor Mobiles muligheter til å levere egne kundevennlige tjenester i det svenske markedet. Avtalen gir også Telenor Mobile mulighet til å tilby forbedrede løsninger i bedriftsmarkedet på tvers av landegrensene.
 
Avtalen åpner for en kommersiell lansering i løpet av første kvartal 2003. djuice har 72.000 kunder i Sverige på nettverket til Europolitan/Vodafone. Denne kundebasen vil fortsatt bli værende på Europolitan/Vodafones nettverk.
 
"Vi er glade for å ha signert en MVNO-avtale med Tele2. Men denne tilgangen til både 2G- og 3G-nettverk i Sverige vil vi kunne forbedre vårt tjenestetilbud og bli mer konkurransedyktige i det nordiske markedet," sier Arve Johansen, administrende direktør i Telenor Mobile.
 
Avtalen har ingen innvirkning på de to selskapenes forpliktelser på nettverksutbygging eller dekning i henhold til deres UMTS-lisenser.