Multimediemeldinger til fem kroner


Telenor Mobil valgte å sette én fast pris på multimediemeldinger da selskapet lanserte sin prismodell i mars i år, i stedet for å ta betalt etter datamengde. Hensikten var å gjøre det enkelt og oversiktlig for kundene. De fleste andre mobiloperatører i Europa har i ettertid valgt å benytte en tilsvarende prisstruktur. Dette vil også gjøre det enkelt å sende og motta multimediemeldinger på tvers av ulike mobilnett, både i Norge og utlandet.


Multimedia Messaging Service (MMS) er etterkommeren til de vanlige tekstmeldingene. Det er denne standarden som blant annet gjør det mulig å sende bilder man tar med mobiltelefoner som har innebygget kamera. MMS er en felles standard som vil støttes av de fleste mobiltelefonprodusenter. En MMS kan bestå av tekst, bilde og lyd i alle kombinasjoner. Dette betyr at datamengden i hver enkelt melding vil variere sterkt. Med en felles, enkel pris på fem kroner per melding, vet mobilbrukerne på forhånd hva det koster å sende meldingen.


Prisen gjelder for meldinger med en datamengde som kan sendes og mottas på mobiltelefoner som er tilgjengelige i dag. Det er gratis å motta multimediemeldinger fra en annen mobilbruker. Telenor Mobil tar forbehold om prisendringer dersom det i fremtiden skulle komme mobilterminaler som åpner for sending av vesentlig større meldinger enn det som er mulig i dag.
 
Like enkelt som før
"Tekstmeldinger er en formidabel suksess i Norge. En av grunnen til dette er de enkle prisene som gjør det lett for kundene å ha oversikt over hva bruken koster. Av den grunn lanserte vi det samme prinsippet for multimediemeldinger. Prisene i markedet har etter dette lagt seg på et lavere nivå enn de ti kronene vi opprinnelig la oss på. Derfor halverer vi prisen til fem kroner," sier assisterende informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil.
 
Slik tar man i bruk multimediemeldinger:
For å bruke multimediemeldinger, trenger man et oppsett på mobiltelefonen. Dette får man enkelt ved å sende en tekstmelding til 1999. Oppsettet kommer deretter automatisk til mobiltelefonen.



Nokia 7650 / 3510:     Send MMS NOKIA til 1999
SonyEricsson t68i:       Send MMS ERICSSON til 1999
****