Unicon sælger sine amerikanske fabriksbetonaktiviteter


Unicon har i dag indgået en aftale med fabriksbetonproducenten i North Carolina, Ready Mixed Concrete Co., der er en del af Southern Equipment Company, Inc., om salg af fabriksbetonaktiviteterne i USA for ca. DKK 580 mio. Salget har, under forudsætning af de amerikanske konkurrencemyndigheders forventede godkendelse, virkning fra 2. december 2002.

Inden for fabriksbetonindustrien sker der globalt i disse år en stadig større konsolidering. Unicons målsætning er at fastholde sin markedsledende position inden for de regioner, virksomheden opererer i. Det er imidlertid meget kapitalkrævende at fastholde en markedsledende position i to så forskellige markeder som det nordeuropæiske og det nordamerikanske. Det er derfor besluttet fremover at koncentrere ressourcerne inden for fabriksbeton i det nordeuropæiske område, og som en konsekvens heraf afhænde den amerikanske aktivitet. Endvidere har de økonomiske resultater for den amerikanske fabriksbeton-aktivitet i de seneste år ikke levet op til forventningerne. Unicons fabriksbeton-virksomheder omsætter i alt for ca. DKK 2,3 mia.- heraf 0,8 mia. i USA og de resterende 1,5 mia i Nordeuropa, dækkende Danmark, Norge, Sverige og Polen.

Ved at koncentrere virksomhedens fremtidige aktiviteter i Nordeuropa får Koncernen kapital og ledelsesmæssige ressourcer til at fastholde og udbygge sin allerede ledende position i regionen. De nordeuropæiske markeders fællestræk, hvad angår teknologi, produktkrav, råvarer og kundeforventninger, muliggør en yderligere industrialisering af driften gennem brug af fælles koncepter inden for produktion og distribution m.v. og forenkler en systematisk videndeling.

Salget af Unicons amerikanske aktivitet vil ikke påvirke FLS Koncernens tidligere udmeldte EBIT-forventninger. Salget påvirker resultat før skat (EBT) med en regnskabsmæssig avance i størrelsesordenen DKK 50 mio.

Unicon etablerede sig i 1984 på det amerikanske marked gennem købet af tre fabrikker i Charleston-området i South Carolina. Aktiviteterne er i de forløbne år udviklet gennem organisk vækst og akkvisitioner, således at Unicon i dag har en markedsledende position i de to stater North og South Carolina med 15% markedsandel. Unicons fabriksbetonaktiviteter i USA beskæftiger ca. 450 medarbejdere på 30 fabrikker i de to stater North og South Carolina.

FLS Industries A/S
Koncerninformationsafd.