Akkoord AND met aandeelhouders over financiering en bijlegging van de geschillen tussen de aandeelhouders


ROTTERDAM, 17 oktober 2002 - AND International Publishers N.V. (AND), Roosland Beheer B.V. (Roosland) en andere aandeelhouders van AND hebben overeenstemming bereikt over de voortzetting van de financiering en liquiditeitsondersteuning door Roosland. Aan Roosland zullen reeds overeengekomen en aanvullende zekerheden worden verstrekt.
 
Roosland/Middelland verstrekt AND een faciliteit van EUR 750.000 tot uiterlijk 30 juni 2003.
Daarnaast verlengt Roosland het bestaande underwriting commitment (voor zowel een claimemissie als voor een onderhandse plaatsing waarbij ook andere aandeelhouders of derden participeren) voor een bedrag van ruim EUR 3 miljoen tot 30 juni 2003. Roosland ontvangt de op 24 juni 2001 overeengekomen beloning van 10% over het gehele na claimemissie openstaande kapitaal. Verder krijgt Roosland het recht een commissaris voor te dragen. De grootaandeelhouders hebben zich verbonden om hun stem in lijn met de gemaakte afspraken uit te brengen.
 
Alle beslagen en juridische procedures zullen over en weer worden ingetrokken. Daaronder valt ook de procedure bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam, aangespannen door een groep aandeelhouders.