Baeten nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Van Lanschot


Mr H.J. Baeten (Tilburg, 1944) trad in 1969 in dienst van F. van Lanschot Bankiers NV te 's-Hertogenbosch. In zijn meer dan 30-jarige bankcarrière bij Van Lanschot was de heer Baeten onder meer directeur Kredieten en Algemeen Directeur alvorens hij in 1986 toetrad tot de Raad van Bestuur. In die periode was de heer J.C. van Lanschot voorzitter van de Raad van Bestuur.
Harry Baeten vervult - naast het voorzitterschap van de Raad van Bestuur en diverse bestuursfuncties bij de bank - tevens een aantal maatschappelijke functies.
 
Ervaren bankier
De Raad van Commissarissen van Van Lanschot NV heeft tijdens een extra vergadering op 16 oktober 2002 mr H.J. Baeten tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot NV / F. van Lanschot Bankiers NV benoemd. De voorzitter van de Raad van Commissarissen, mr drs H. Langman, spreekt het volle vertrouwen uit in de kwaliteiten van de heer Baeten.
'Harry Baeten is een bankier in hart en nieren, een uitstekende en ervaren kandidaat voor het voorzitterschap. De Raad van Commissarissen respecteert de keuze van de heer Heemskerk en wenst hem veel succes als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Rabobank Groep. Mede namens de aandeelhouders en alle medewerkers spreken wij onze erkentelijkheid en dankbaarheid uit voor de kundige en stijlvolle manier waarop hij Van Lanschot meer dan tien jaar heeft geleid. Een van de hoogtepunten van zijn bestuursloopbaan bij Van Lanschot was ongetwijfeld de succesvolle beursgang in 1999', aldus de heer Langman.
De heer Baeten (58), die in januari 2004 de pensioen gerechtigde leeftijd bereikt, heeft zich op verzoek van Raad van Commissarissen bereid verklaard de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur te bekleden tot de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei 2004. 
 
Baeten: 'Betrouwbaarheid, deskundigheid en persoonlijke aandacht, risicobeheer en kostenbewustzijn. Dat zijn de peilers waarop ons beleid is gestoeld. Dat was vroeger zo en dat geldt nu nog steeds. De afgelopen jaren is deze strategie zeer succesvol gebleken. Wij richten ons op drie doelgroepen - vermogende particulieren, middelgrote (familie)bedrijven en institutionele beleggers - en bieden onze cliënten financieel maatwerk vanuit een integrale aanpak. Met deskundige en toegewijde medewerkers bewijzen we elke dag dat bankieren over meer dan geld gaat.'
 
 
 
Raad van Bestuur
De Raad van Bestuur van Van Lanschot NV bestaat per 1 december 2002 uit:                      
-         Mr H.J. (Harry) Baeten, voorzitter                      
-         Mr C.N. (Carel) van der Spek                 
-         Mr P.R. (Peter) Zwart             
                           
De vacature in de Raad van Bestuur zal in de loop van 2003 worden ingevuld. De aandeelhouders, de Ondernemingsraad en alle medewerkers van Van Lanschot NV zijn donderdag 17 oktober geïnformeerd.
 
's-Hertogenbosch, 17 oktober 2002
 
 
(foto) Mr H.J. Baeten is per 1 december 2002 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Lanschot NV / F. van Lanschot Bankiers NV. De heer Baeten werkt sinds 1969 bij Van Lanschot. Vanaf 1986 is hij lid van de Raad van Bestuur en sinds 1998 vice-voorzitter. (foto vrij van copyright: Ben Balster. De foto wordt u per e-mail toegestuurd of kan worden opgevraagd. Telefoon 0297 - 566 883)
 
 
 
F. van Lanschot Bankiers NV is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op een drietal doelgroepen: de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de institutionele belegger. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.
 
*****

Attachments

persbericht 17 oktober