Kemira vahvistaa maaliliiketoimintaansa: Akzon pohjoismaiset teollisuusmaalit konserniin


 
 
 
– Akzo Nobelin pohjoismaisen metalliteollisuusmaaliliiketoiminnan osto vahvistaa merkittävästi asemaamme Pohjoismaissa ja Itämeren alueella. Se myös sopii erinomaisesti tuotevalikoimaamme strategiselta kannalta katsottuna, toteaa Tikkurila Coatings Oy:n toimitusjohtaja Tapio Käär. – Yli kansallisten rajojen toimivana yrityksenä tavoitteenamme on  paikallinen läsnäolo ja palvelu ydinliiketoiminta-alueillamme. Näistä yksi on pinnoitteiden toimittaminen metalliteollisuudelle, Käär lisää.
 
Nestemäisiä metalliteollisuusmaaleja käytetään suojaamaan erilaisia valmiita tuotteita kuten rakennustyökoneita ja sähkönjakeluun liittyviä laitteita. Akzo Nobelin pohjoismaisen liiketoiminnan myynti oli 17 milj. euroa vuonna 2001 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa.
 
Metalliteollisuusmaalien valmistus siirtyy Akzo Nobelin toimipaikoilta Malmöstä Ruotsista ja  Wloclawekista Puolasta Tikkurilan tuotantolaitoksiin Vantaalle Suomeen ja Debicaan Puolaan puolentoista vuoden kuluessa.
 
Tikkurila Coatings Oy kuuluu Tikkurila-konserniin, joka on merkittävä maalinvalmistaja Pohjois- ja Itä- Euroopassa. Konsernilla on maalituotantoa kymmenessä maassa, ja sen pääliiketoiminta-alueet ovat kauppa- ja rakennusmaalit, puuteollisuusmaalit, metalliteollisuusmaalit, korroosionestomaalit ja coil-pinnoitteet. Vuoden 2001 liikevaihto oli 445 milj. euroa ja henkilöstön määrä 2 500.
 
Lisätietoja:
 
Toimitusjohtaja Tapio Käär
Tikkurila Coatings Oy
GSM: + 358 40 500 4421
 
Johtaja Juha Mäkinen
Metalliteollisuusmaalit
Tikkurila Coatings Oy
Puh. + 358 9 8577 4392, GSM: + 358 400 464 549