Van Lanschot realiseert over 2002 8% winststijging


Bestuursvoorzitter Baeten tijdens Nieuwjaarsbijeenkomst.
 
Van Lanschot NV zal over 2002 een groei van het bedrijfsresultaat na belastingen en van de winst per gewoon aandeel uit gewone bedrijfsuitoefening realiseren van 8%. De bank bevestigt hiermee haar eerder gedane uitspraak van 15 november 2002.
 
'Ondanks de aanhoudende economische malaise en de onzekere situatie op de financiële markten zag Van Lanschot het aantal particuliere en zakelijke doelgroepcliënten in 2002 weer toenemen', aldus mr H.J. Baeten, voorzitter Raad van Bestuur, tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst voor medewerkers op vrijdag 10 januari in 's-Hertogenbosch.
Door de uitbreiding van de kredietverlening aan doelgroeprelaties zijn de rente-inkomsten wederom gestegen; dit was mede het gevolg van de groei van de hypothekenportefeuille en de dienstverlening aan het familiebedrijf. De effectenprovisies daalden doordat particuliere en institutionele beleggers minder transacties verrichtten.
 
'Voor geheel 2002 gaan wij uit van een groei van het bedrijfsresultaat na belastingen en van de winst per gewoon aandeel uit gewone bedrijfsuitoefening van 8%. Dat is goed nieuws, gezien de huidige marktomstandigheden. Het onderstreept eens te meer de kracht van de door Van Lanschot gevolgde strategie waarbij focus op doelgroeprelaties, onafhankelijkheid en eigen identiteit voorop staan', aldus bestuursvoorzitter Harry Baeten.
 
Van Lanschot publiceert de jaarcijfers over 2002 op vrijdag 14 maart 2003 (voorbeurs). De persconferentie en de analistenpresentatie worden gehouden in het Auditorium van de vanLanschottoren te 's-Hertogenbosch.
 
's-Hertogenbosch, 10 januari 2003
 

Attachments

PERSBERICHT 10 januari 2003.pdf