Net Insight får order på 9 MSEK från Allied Telesyn


Den gemensamma satsningen på en Triple Play-lösning med överlägsen prestanda ger operatörer ett konkurrenskraftigt verktyg att kostnadseffektivt lansera nya TV- och videorelaterade tjänster. Net Insight och Allied Telesyn har tidigare framgångsrikt levererat ett Triple Play-nät till Midwest TelNet, en sammanslutning av oberoende operatörer i Wisconsin.

- Som vår partner för transportlösningar har Allied Telesyn ett långtgående samarbete med Net Insight, säger Howard Kamerer, COO på Allied Telesyn. Vårt unika Triple Play-koncept ger Allied ett viktigt försprång på en marknad som är i stort behov av fungerande Triple Play lösningar som ger en direkt effekt på intäksflödet.

Den gemensamma lösningen erbjuder en snabb och enkel implementation i befintlig infrastruktur och där användarna får tillgång till tjänsterna via ADSL. Det innebär att operatörerna kan maximera utnyttjandet av sina tidigare investeringar samtidigt som nya intäktsgenererande tjänster kan läggas till tjänsteutbudet.

- Tillsammans erbjuder vi en kostnadseffektiv lösning som gör det möjligt för operatörerna att erbjuda nya högkvalitativa tjänster som TV och video-on-demand utöver traditionell data och telefonitrafik, säger Tomas Duffy, VD Net Insight. Partnerskapet med Allied ger oss förutsättningarna att öka vår marknadsandel väsentligt under 2003.

För ytterligare information kontakta:
Tomas Duffy, VD, Net Insight AB.
Tel: 08 685 04 00, e-post: tomas.duffy@netinsight.net