Aktie-Ansvar bästa fondbolag 2002


Aktie-Ansvar förvaltar SEK 1,4 miljarder i 5 olika fonder. I undersökningen vann räntefonden guld och Sverigefonden vann silver. Därmed var Aktie-Ansvar det enda fondbolag som fick två medaljer. Bolagets Sverigefond slog under 2002 Generalindex med 12 procentenheter, medan räntefondens avkastning på 4,5% är 18% bättre än snittet bland de 44 räntefonderna i undersökningen.
 
- "Vår filosofi är att tänka lite annorlunda och att undvika flockbeteendet och det har visat sig vara lönsamt både under 2002 och även tidigare. Vi försöker följa vårt sunda förnuft i stället för att lyssna på andra", säger Stefan Carlenius, VD och fondförvaltare i Aktie-Ansvar i en kommentar.
 
- "Aktie-Ansvars utveckling under 2002 är imponerande givet de extremt tuffa finansiella marknaderna. Aktieansvar har tagit fram en stark portfölj av fonder för privata och institutionella investerare och bolaget har en bra platform för att öka det förvaltade kapitalet. Utmärkelsen är också glädjande för Invik som kommer att fortsätta att satsa på och utveckla Modern Finance Group, där fondförvaltningen ingår", säger Anders Fällman, VD och koncernchef i Invik.
 
Aktie-Ansvar etablerades 1965 och är ett av Sveriges äldsta fondbolag. Aktie-Ansvar har ett dokumenterat mycket gott förvaltningsresultat och har under flera år rankats bland de främsta förvaltarna av svenska aktier. Aktie-Ansvar förvaltar fem fonder, Ansvar Aktiefond Sverige (traditionell Sverigefond), Aktie-Ansvar Europa (traditionell Europafond), FondSelect (Globalfond av fond i fond typ), Graal (hedgefond) samt Ansvar Avkastningsfond (kort räntefond).
För att börja spara i Aktieansvars fonder kan man gå in på www.aktieansvar.se eller ringa 08-407 35 50. Fonderna finns även med i premiepensionssparandet där det går att välja fonderna på www.ppm.se eller genom att beställa blankett på telefon 0771-776 776.
 
För ytterligare information, besök www.invikab.se, eller kontakta:
Anders Fällman, VD tel +46 (0) 8 562 000 20
Investor Relations tel +44 (0) 20 7321 5010
 
Invik & Co. AB är ett förvaltningsbolag. Koncernen består av moderbolaget Invik & Co. AB och ett antal rörelsedrivande dotterbolag. Moderbolaget förvaltar en långsiktig värdepappersportfölj. Koncernens dotterbolag är främst verksamma inom områdena bank, försäkring, fondkommission och kapitalförvaltning.
 
Invik & Co. AB är noterat på Stockholmsbörsens O-lista (Attract 40) under symbolerna INVKA och INVKB.

Attachments

Pressmeddelande (PDF)