Neljän lääkeyhtiön tuotteitten jakelu siirtyy Oriolaan


Kolme lääkeyhtiötä siirsi tuotteittensa jakelun Suomessa lääketukkukauppa Oriolalle vuoden 2003 alussa. Oriolan jakelupalveluiden piiriin liittyivät belgialainen UCB Pharma, yhdysvaltalainen Cederroth ja englantilainen Smith & Nephew. Kesäkuun alusta lukien Oriola saa päämiehekseen myös ruotsalaisen Astra Techin, joka kuuluu kansainväliseen AstraZeneca-konserniin. Näiden yhteenlaskettu volyymi oli vuoden 2002 myyntitilaston perusteella noin 22 Me, joka vastasi noin 1,5 prosentin markkinaosuutta Suomen tukkuhintapohjaisesta lääkemyynnistä.
 
UCB Pharman myynti Suomessa on vuositasolla 14 Me. Yhtiön suurin tunnettu tuote on allergialääke Zyrtec (setiritsiini). Cederrothin tuotteet ovat rekisteröityjä rohdosvalmisteita, joista suurin osa myydään Pharbio-merkin alla. Smith & Nephew on hi-tech -kirurgiaan keskittyvä yritys, jonka lääkevalmisteiden myynti on vuositasolla noin 600 000 euroa. AstraTechin lääkevalmisteiden myynti Suomessa on vuositasolla noin 1 milj. euroa ja yritys on erikoistunut diagnostisen kuvantamisen varjo- ja tehosteaineisiin.
 
Oriola on Orion-konserniin kuuluva terveydenhuoltoalan tuotteet laajasti kattava tukkukauppa, jakelija ja markkinoija. Sen laskutus viime vuonna oli runsaat 700 Me. Oriolan lääkejakelun markkinaosuus on noin 37 prosenttia Suomessa.
 
 
 
Yhteyshenkilö:
 
Toimitusjohtaja Seppo Morri, Oriola Oy, gsm 050-429 2211, puh. 010 429 2211