Jaakko Pöyry Groupin pääkonttorikiinteistön omistus


 
Nordisk Renting Oy, Nordean tytäryhtiö, ostaa Jaakko Pöyry Group Oyj:n pääkonttorikiinteistön Vantaalla. Samalla Jaakko Pöyry Group Oyj ja Nordisk Renting Oy ovat laatineet kiinteistöä koskevan 20 vuoden vuokrasopimuksen.
 
Jaakko Pöyry Groupin pääkonttorirakennus on ennen nyt tehtyä kauppaa ollut vuokrattuna Nordea Rahoitus Oy:ltä, ja Jaakko Pöyry Groupilla on ollut rakennukseen lunastusoptio. Nyt tehdyllä kaupalla koko kiinteistö, sisältäen Jaakko Pöyry Groupin pääkonttorirakennuksen, maa-alueen ja puolet Martinparkki Oy -pysäköintitalosta, siirtyvät Nordisk Renting Oy:n omistukseen. Jaakko Pöyry Group Oyj:llä on näihin myöhemmin lunastusoikeus.
 
Nyt tehty kauppa on jatkoa Jaakko Pöyry Group Oyj:n pyrkimykselle keskittää taloudelliset resurssinsa yhtiön päätoimialaan, suunnittelu- ja konsultointitoimintaan. Tehty kauppa parantaa Jaakko Pöyry Groupin tulosta ennen satunnaisia eriä vuodelta 2003 noin 11 miljoonalla eurolla. Konsernin velkaantumisaste paranee noin 15 prosenttiyksiköllä.
 
Nordisk Renting omistaa kiinteistöjä noin 16 miljardin Ruotsin kruunun edestä. Yhtiön toiminta keskittyy Pohjoismaihin, pääasiassa Ruotsiin ja Suomeen. Nordisk Renting Oy:n omistaa Nordea.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
 
 
Erkki Pehu-Lehtonen
Toimitusjohtaja
 
Teuvo Salminen
Toimitusjohtajan sijainen