Kuluttajien kiinnitettävä huomiota muiden kuin alkuperäisten matkapuhelinakkujen käyttöön


 Viime kuukausien aikana Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa on ilmennyt tapauksia, joissa matkapuhelimessa käytetyn muun kuin alkuperäisen akun ylikuumentumisesta on aiheutunut vahinkoa sekä akulle että puhelimelle. Esiin tulleet tapaukset aiheuttavat ymmärrettävästi huolta, joten Nokia haluaa informoida kuluttajia muiden kuin alkuperäisten matkapuhelinakkujen käytöstä ja niiden käytön mahdollisista seurauksista.
 
Nokia tutkii parhaillaan erilaisia ja eri tahoilla valmistettuja akkuja, jotka eivät ole alkuperäisiä Nokia-akkuja.Tarkastettavaksemme saatujen akkujen tutkimusten perusteella on käynyt ilmi, että akut eivät täyttäneet niitä turvallisuus- ja laatuvaatimuksia, joita Nokia noudattaa alkuperäisissä Nokia-akuissa. Myös matkapuhelinten laturit, jotka eivät ole alkuperäisiä Nokia-latureita, saattavat ylikuormittaa puhelimen akkua, mikä lisää akun vikaantumisen riskiä.
 
Alkuperäisten Nokia-akkujen ja -latureiden suunnittelussa ja valmistuksessa noudatetaan tiukkoja turvallisuus- ja laatunormeja. Niihin kuuluvat erittäin tarkat vaatimukset akkujen sisällä käytettävistä materiaaleista ja eristeistä sekä tuotannon jatkuva valvonta ja tuotteiden intensiivinen testaus.
 
Tuotteidemme turvallisuus ja korkea laatu ovat olennainen osa Nokian liiketoimintaa. Nokia suosittelee, että kuluttajat käyttäisivät Nokian matkapuhelinten kanssa ainoastaan alkuperäisiä Nokia-lisälaitteita. Nokian yleisten takuuehtojen mukaan takuu voi raueta, jos puhelimessa on käytetty muita kuin alkuperäisiä Nokia-lisälaitteita.
 
Lisätietoja:       
 
Nokia Mobile Phones
Viestintä
Puh: 07180 08000
Sähköposti: nokia.mobile.phones@nokia.com
www.nokia.com
www.nokia.fi