Aker Kværner: Betalingsplan avklart for britisk pensjonskasse


"Vi er tilfreds at vi har kommet raskt til enighet med styret i pensjonskassen, og at vi dermed har fjernet usikkerhet med hensyn til våre framtidige årlige innbetalinger. Dette gir oss en forutsigbar plattform for videre forbedring av driften i konsernet," sier konsernsjef Helge Lund i en kommentar.
 
I løpet av det siste året, og i lys av et fallende aksjemarked, har Aker Kværner lagt ekstra innsats i håndteringen av den britiske pensjonskassen, til felles beste for selskapet, og medlemmene av pensjonskassen.
 
"Med denne avtalen vil våre årlige innbetalinger til pensjonskassen være på et normalt nivå for vår virksomhet i Storbritannia. Bidraget til den britiske pensjonskassen utgjør omlag en prosent av konsernets samlede lønnskostnader og sosiale ytelser," kommenterer Lund
 
Avgjørelsen til styret i den britiske pensjonskassen om å godkjenne avtalen er basert på en grundig vurdering av krav til minimum kapitaldekning (Minimum Funding Requirement) bestemt ved lov, og anbefaling fra pensjonskassens aktuarer.
 
For ytterligere informasjon
 
Presse
Geir Arne Drangeid, informasjonsdirektør, Aker Kværner.
Tlf: 913 10 458
 
Investor Relations
Tore Langballe, IR-direktør, Aker Kværner.
Tlf: 67 51 31 06