Milliardkontrakt til Prosafe Drilling Services


Norsk Hydro Produksjon a.s har i dag tildelt Prosafe Drilling Services AS, et heleid datterselskap av Prosafe ASA, kontrakt for produksjonsboretjenester med tilhørende vedlikehold på installasjonene Oseberg B, Oseberg C, Oseberg Sør, Oseberg Øst, Njord og Brage.
 
Kontraktens varighet er på 3 år med ytterligere 3 x 2 års opsjoner. Verdien av den faste delen av kontrakten er estimert til kr 1,3 mrd. Total kontraktsverdi dersom alle opsjonene utøves, er estimert til ca. kr 4,0 mrd. Oppstart på denne kontrakten er medio juni i år.
 
Prosafe Drilling Services AS har vært engasjert på Oseberg C, Oseberg Sør og Oseberg Øst for Norsk Hydro Produksjon a.s siden prosjektoppstart i 1997.
Denne kontraktstildelingen bekrefter Prosafe Drilling Services AS' ledende posisjon innen plattformboremarkedet i Norge. Kontrakten sikrer over 400 arbeidsplasser, og gir grunnlag for god og stabil drift innen selskapets kjerneaktivitet i årene fremover.
 
Prosafe er verdens ledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare servicerigger, den største aktøren innen plattformboring i Norge og en ledende eier og operatør av flytende produksjons- og lagringsfartøyer utenfor Nordsjøen. Prosafe omsatte for 2,9 milliarder i 2002 og sysselsetter 1.800 personer. Prosafe har operasjoner i Nordsjøen, Sørøst-Asia, India, Egypt, Vest-Afrika og Mexicogolfen. Hovedkontoret ligger i Stavanger. Prosafe er notert på Oslo Børs' hovedliste med ticker-kode PRS. Ytterligere informasjon om selskapet er tilgjengelig på www.prosafe.com.
 
Tananger, 27. mars 2003