MICRO SYSTEMATION AB (PUBL) ERHÅLLER GENOMBROTTSORDER FRÅN BRASILIANSKA RIKSPOLISEN - DTF


2007-02-22 14:16:30

(NGM: MSAB B)

- Marknaden för kvalificerade kriminaltekniska lösningar är global och att den brasilianska polisen väljer att effektivisera sitt arbete med utrustning från Micro Systemation glädjer oss, säger VD Joel Bollö i en kommentar. Den brasilianska rikspolisen är en mycket viktigt kund i Sydamerika och det är sannolikt att denna order kommer leda till fler affärer i Brasilien och Latinamerika i år och kommande år, fortsätter han.

Det sammanlagda ordervärdet uppgår till 156 000 EUR och avser programlicenser för 3 år samt hårdvara och olika tilläggstjänster. Ordern är från den brasilianska rikspolisen - DPF - och avser 8 st .XRY system samt utbildning, testning och garantitjänster. Beställningen kommer från ett tyskt konsortium som har givits i uppdrag av brasilianska rikspolisen att leverera en stor mängd modern utrustning däribland XRY och andra verktyg för s k Forensic IT.

MSAB har en lokal partner i Brasilien som är specialiserad på Forensic IT - TechBiz - som kommer att tillhandahålla lokal support och tjänster för DPF inom ramen för detta projekt. TechBiz kommer att certifieras av Micro Systemation för att erbjuda teknisk support och utbildning beträffande .XRY and andra produkter från MSAB.

För mer information kontakta: joel.bollo@msab.com

2003 lanserade Micro Systemation den egenutvecklade produkten – .XRY. XRY gör det möjligt att snabbt avläsa information i mobiltelefoner. På några minuter kan innehållet i en mobiltelefon läsas av och kopieras. För brottsutredande myndigheter är XRY ett effektivt hjälpmedel för bevissäkring. Produkten är framtagen i samarbete med svenska polismyndigheter. I november 2006 levererades den tredje stora uppgraderingen av .XRY. XRY används idag globalt och hanterar fler än 350 mobiltelefonmodeller från alla ledande mobiltelefontillverkare.

Micro Systemation producerar moderna tekniska lösningar med fokus på mobil teknik. Bolaget har ett välkänt renommé i de egenutvecklade produktserierna SoftGSM NG™ och SoftNET. Produkterna används idag av ett stort antal företag i hela världen.

Sedan den 1 december 1999 noteras B-aktien i Micro Systemation på NGM Equity`s aktielista.


Attachments

Pressmeddelande_2007-02-22.pdf