AS “STABURADZE” 2006. GADĀ PAPLAŠINĀJUSI BALTIJĀ PIRKTĀKO CEPUMU RAŽOŠANU


RĪGA, 2007. gada 30. aprīlis - Auditētais AS “Staburadze” 2006. gada apgrozījums sasniedzis 8,3 miljonus latu, kas par gandrīz 2% pārsniedz 8,15 miljonus latu lielo apgrozījumu 2005. gadā. Vienlaikus, pieaugot ražošanas izmaksām, uzņēmuma bruto peļņa samazinājusies no 1,8 miljoniem latu 2005. gadā līdz 1,5 miljoniem latu 2006. gadā. Pārskata gadu uzņēmums beidzis ar 341 tūkstošus latu lielu peļņu. 

“2006. gadā koncentrējāmies uz  tehnoloģisko procesu modernizēšanu, kā arī ražošanas un pārdošanas optimizāciju. Radīti jauni produktu veidi, ieviesta veselīgā “Selga Delicate” produktu līnija. Strādāts pie tā, lai “Selga” joprojām būtu Baltijas valstīs vispirktākie cepumi,” saka Normunds Ozoliņš, AS “Staburadze” valdes priekšsēdētājs. 

“Veiksmīgi veidojas sadarbība ar Polijas “Lider Artur”, kur pēc Latvijas receptēm un Latvijas speciālistu vadībā uzsākām ražot vairāku veidu cepumus ar “Staburadzes” zīmoliem. “Staburadzes” un “Lider Artur” kopējā darbība izejvielu iegādē, kā arī savstarpējo tirdzniecības tīklu optimāla izmantošana, jau devusi pozitīvu efektu,” uzsver Normunds Ozoliņš.

2006. gadā AS “Staburadze galvenie eksporta tirgi bija Baltijas valstis, Vācija un Krievija. Populārākais uzņēmuma eksporta produkts ir cepumi “Selga”. 

Nākotnes plānos - nostiprināt Baltijas līdera pozīciju
2007. gadā AS “Staburadze” plāno turpināt iekārtu un tehnoloģisko procesu modernizāciju, vienlaikus nodrošinot savas līdera pozīcijas Baltijas saldumu ražotāju vidū ražošanas izmaksu efektivitātes ziņā. Plānots pilnveidot uzņēmuma produkcijas sortimentu. Ilgtermiņā tiks strādāts pie tā, lai līdz 2009. gadam vismaz 40% no AS “Staburadze” produkcijas tiktu realizēts eksporta tirgos. 

Normunds Ozoliņš, AS “Staburadze” valdes priekšsēdētājs


Papildinformācijai:
Ingars Rudzītis, sabiedrisko attiecību konsultants, 
T: 7814232, M:2617 6688, 
E: ingars.rudzitis@sab.lv