Akzo Nobel zet uitbreiding in China voort


Arnhem, 23 mei 2007 - Akzo Nobel Powder Coatings heeft een vijfde fabriek op het vasteland van China officieel geopend: de eerste in het westelijke deel van het land.
 
De onderneming is al de grootste poedercoatingsleverancier van China en met de nieuwe faciliteit, in Chengdu in de provincie Sichuan, zal de dienstverlening aan de sterke bouwindustrie, industriële spuiterijen en de functionele markten verder verbeteren.
 
"De poedercoatingsmarkt van China is de grootste ter wereld en laat voortdurend dubbelcijferige groei zien", aldus Rob Molenaar, General Manager van Powder Coatings. "Akzo Nobel heeft al verklaard dat het haar doelstelling is dat de omzet van de onderneming in China tegen het jaar 2010 zal zijn toegenomen tot USD 1 miljard. Deze nieuwe investering is een integraal onderdeel van deze strategie."
 
Akzo Nobels bestuursvoorzitter Hans Wijers zei: "De onderneming wil serieus werk maken van haar groeistrategie in China en deze nieuwe faciliteit is de jongste in een reeks van bestaande ontwikkelingen. De officiële opening komt slechts een paar weken na onze recente aankondiging betreffende een investering van EUR 250 mln in een multisite voor chemie in Ningbo, terwijl we ook in juni nieuwe chemie- en coatingsfabrieken in China zullen openen. Het zal duidelijk zijn dat het ons menens is."
 
Akzo Nobel, de grootste wereldwijde producent van poedercoatings, heeft in China al poedercoatingsfabrieken op locaties in Bao An (in het zuiden van China), Ningbo en Suzhou (in het midden) en Langfang (in het noorden). De nieuwe fabriek in Chengdu bevindt zich in een deel van het land waar de markten de afgelopen jaren sterk zijn gegroeid. Dit is het resultaat van het beleid van de Chinese centrale overheid om investeringen in minder ontwikkelde gebieden te stimuleren, ver weg van de welvarende oostelijke en de zuidelijke kustprovincies.
 
"Wij produceren al sinds 1991 poedercoatings in China" zei Alan Kwek, General Manager van de activiteiten van Akzo Nobel Powder Coatings in de regio Asia-Pacific. "De nieuwe fabriek in Chengdu getuigt niet alleen van ons vertrouwen in een blijvend sterke marktgroei, maar toont ook dat wij onze afnemers kunnen volgen naar nieuwe geografische gebieden." Hij zei verder dat er in eerste instantie 33 mensen zullen werken op de locatie, waardoor het totale aantal medewerkers dat voor de onderneming bij Powder Coatings in China werkt het aantal van 1.000 overstijgt.
 
- - -
 
Noot voor de redactie
Akzo Nobel is een Fortune Global 500-onderneming met een notering aan zowel Euronext Amsterdam als NASDAQ. Wij zijn ook opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indexes en de FTSE4Good Index. Onze multiculturele organisatie met hoofdkantoor in Nederland voorziet afnemers wereldwijd van verven en lakken, chemische producten en producten voor humane en veterinaire farma. Met circa 62.000 medewerkers opereren wij in deze vier segmenten met werkmaatschappijen in meer dan 80 landen. De geconsolideerde omzet over 2006 bedroeg EUR 13,7 miljard. De financiële resultaten over het tweede kwartaal worden op 24 juli 2007 bekendgemaakt.
 
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie:
Akzo Nobel nv
Corporate Media Relations, tel. +31 26 366 43 43
Contact: Marc Michelsen

Attachments

pdf file persbericht