Intervest Offices verwerft kantoorgebouw "Exiten" te Zellik


Intervest Offices heeft de controle verworven over Zuidinvest nv, eigenaar van het kantoorgebouw "Exiten" te Zellik met een bezettingsgraad van 96%, voor een bedrag van 8.490.000 euro, aan een bruto yield van 7,35%.
 
Deze vennootschap is eigenaar van een ideaal gelegen kantoorgebouw met zichtlocatie, nabij afrit 10 van de Brusselse ring te Zellik. Het kantoor is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein- en busverbindingen op wandelafstand). Intervest Offices is reeds jaren vertrouwd met deze regio aangezien ook haar volledig verhuurde Inter Acces Park zich daar bevindt.
 
"Exiten" werd ontwikkeld door CIP nv in 2002. Het gebouw heeft een aantrekkelijke architectuur volgens het ontwerp van het architectenkantoor M&M Jaspers, J. Eyers en Partners.
 
Het gebouw heeft een verhuurbare oppervlakte van 3.880 m² en is voor 96 % verhuurd aan 5 huurders, met name Gras Savoye, IFM Electronic, Interelecta, Sapsa Bedding en Interbati. Voor het leegstaande gedeelte werd vanwege de verkopers een huurgarantie bekomen tot 30 juni 2008. De bruto huuropbrengsten bedragen ongeveer 624.000 euro per jaar.
 
"Exiten" is een klassiek technisch hoogstaand kantoorgebouw, met een modulatie van 1,50 meter. De koeling is voorzien door middel van actieve koelbalken. Het gebouw is uitgerust met verhoogde vloeren en is gemakkelijk opsplitsbaar.
 
Met deze investering neemt Intervest Offices een eerste stap in haar doelstelling om de kwaliteit van haar portefeuille verder te verbeteren door de onlangs vrijgekomen financiële middelen uit de verkoop van vijf kantoorgebouwen eind 2006 te herinvesteren in kwalitatief hoogstaande gebouwen met een gedegen rendement.
 
Jean-Paul Sols, CEO Intervest Offices: " Deze acquisitie geeft ons een bijzonder interessant direct bruto aanvangsrendement van 7,35 % met een gespreid huurrisico. De investering draagt onmiddellijk bij aan het uitkeerbaar operationeel resultaat. "Exiten" is bovendien gelegen in een deelmarkt van de Brusselse periferie die groeiende interesse kent zowel van huurders als investeerders."
   
30 mei 2007
 
Noot aan de redactie: voor meer informatie gelieve contact op te nemen met:
INTERVEST OFFICES nv, Jean-Paul Sols - CEO, tel: 03/287.67.67
 
 
Klik op onderstaande link voor de volledige pdf-versie met foto van het persbericht:

Attachments

Persbericht Intervest Offices