Belangrijke data voor aanbevolen bod in contanten op ICI bekend


Amsterdam, 26 september 2007 - Akzo Nobel heeft vandaag een voorlopig overzicht gepubliceerd van belangrijke data in verband met het aanbevolen bod in contanten van de onderneming op ICI, dat op 13 augustus werd aangekondigd.
 
Akzo Nobel heeft het voornemen de Aandeelhouderscirculaire op 1 oktober 2007 te publiceren. Daarnaast zal de onderneming een bijeenkomst voor analisten en de media organiseren in Londen op 8 oktober; een soortgelijke bijeenkomst zal op 9 oktober in New York worden gehouden.
 
Tijdens die bijeenkomsten zal de onderneming verdere toelichting geven op de strategie achter het bod op ICI en nader ingaan op de financiële strategie van de onderneming na de voorgenomen overname.
 
Een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van Akzo Nobel staat gepland voor 5 november en zal in Amsterdam worden gehouden.
 
Verdere informatie volgt te zijner tijd.
 
- - -
Noot voor de redactie
Akzo Nobel is een Fortune Global 500-onderneming en staat genoteerd aan Euronext Amsterdam. Daarnaast staat Akzo Nobel bovenaan de Dow Jones Sustainability Indexes voor chemische bedrijven en is de onderneming tevens opgenomen in de FTSE4Good Index. Onze multiculturele organisatie met hoofdkantoor in Nederland voorziet afnemers wereldwijd van verven en lakken, chemische producten en producten voor humane en veterinaire farma. Met circa 62.000 medewerkers opereren wij in deze vier segmenten met werkmaatschappijen in meer dan 80 landen. De geconsolideerde omzet over 2006 bedroeg EUR 13,7 miljard. De financiële resultaten over het derde kwartaal worden op 23 oktober 2007 bekendgemaakt.
 
 
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie:
Akzo Nobel nv
Corporate Media Relations, tel. +31 20 502 7833
Contact: Tim van der Zanden
 
Voorbehoud*
Dit persbericht kan informatie bevatten met betrekking tot belangrijke onderwerpen zoals Akzo Nobels groeistrategie, toekomstige financiële resultaten, marktposities, productontwikkeling, farmaceutische producten in de pijplijn en productgoedkeuringen. Dergelijke informatie dient met het nodige voorbehoud te worden beschouwd, waarbij men zich moet realiseren dat vele factoren de geprojecteerde en werkelijke resultaten kunnen doen afwijken. Zulke factoren zijn onder meer prijsfluctuaties, valutakoersschommelingen, voortgang bij de ontwikkeling van medicijnen, klinische tests en goedkeuring door de autoriteiten, ontwikkelingen in grondstofprijzen en personeelskosten, pensioenen, fysieke en milieurisico's, juridische aangelegenheden en wettelijke, fiscale en andere overheidsmaatregelen. Vermelde marktposities zijn gebaseerd op schattingen van het management en informatie afkomstig van externe specialisten. Voor een meer gedetailleerde toelichting van de risicofactoren met betrekking tot onze activiteiten zie ons 'Annual Report on Form 20-F', dat is gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission in de VS. Dit rapport kunt u bekijken via onze website www.akzonobel.com.
 
* Conform de U.S. Private Securities Litigation Reform Act 1995.

Attachments

Pdf file persbericht