Akzo Nobel gaat Nobilas verkopen


Amsterdam, 11 oktober 2007 - Akzo Nobel heeft aangekondigd het bedrijfsonderdeel Nobilas Claims & Fleet solutions te willen verkopen aan de Innovation Group in het Verenigd Koninkrijk.
 
Nobilas werd in 2004 opgezet als een zelfstandig opererende activiteit en combineert een uitstekende kennis van het autoschadeherstelproces met claimafhandeling en uitgebreide ondersteuning bij ongevallen. Het is een snelgroeiende activiteit met inmiddels circa 300 medewerkers, verspreid over Europa en Noord-Amerika. Nobilas handelt per jaar meer dan 300.000 reparaties en schadeclaims af en de geleverde diensten vertegenwoordigen een waarde van circa EUR 190 mln.
 
"Nobilas is in betrekkelijk korte tijd opvallend sterk gegroeid," aldus Akzo Nobels CFO Rob Frohn. "Dit bedrijfsonderdeel past echter niet langer binnen de strategie van Akzo Nobel omdat Nobilas zich meer en meer bezighoudt met uitbestedingsactiviteiten die niet verfgerelateeerd zijn. Wij zijn van mening dat de Innovation Group een meer geschikte eigenaar is om de activiteiten die Nobilas heeft opgebouwd voort te zetten."
 
Geoff Bullen, General Manager van Nobilas, voegde daaraan toe: "Nobilas is goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende internationale tendens om diensten die verband houden met de afwikkeling van autoschade uit te besteden. Als onderdeel van een meer op die diensten gerichte onderneming zal Nobilas betere kansen hebben om versneld te groeien en de volgende stap te zetten in haar ontwikkeling."
 
Nobilas is een Nederlandse onderneming met kantoren in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland en de Verenigde Staten. De meerderheid van de 300 medewerkers van Nobilas zal overgaan naar de Innovation Group, met hoofdkantoor in Whitely (Verenigd Koninkrijk), een vooraanstaand leverancier van oplossingsgerichte diensten voor de wereldwijde verzekeringsmarkt.
 
De overname moet nog in diverse landen worden voorgelegd aan de betreffende medezeggenschapsorganen en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2007 worden afgerond.
 
- - -

Noot voor de redactie
Akzo Nobel is een Fortune Global 500-onderneming en staat genoteerd aan Euronext Amsterdam. Daarnaast staat Akzo Nobel bovenaan de Dow Jones Sustainability Indexes voor chemische bedrijven en is de onderneming tevens opgenomen in de FTSE4Good Index. Onze multiculturele organisatie met hoofdkantoor in Nederland voorziet afnemers wereldwijd van verven en lakken, chemische producten en producten voor humane en veterinaire farma. Met circa 62.000 medewerkers opereren wij in deze vier segmenten met werkmaatschappijen in meer dan 80 landen. De geconsolideerde omzet over 2006 bedroeg EUR 13,7 miljard. De financiële resultaten over het derde kwartaal worden op 23 oktober 2007 bekendgemaakt.
 
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie:
Akzo Nobel N.V.
Corporate Media Relations, tel. +31 20 502 7833
Contact: Heleen van de Lustgraaf

Attachments

Pdf file persbericht