Akzo Nobel gaat in hoger beroep tegen vonnis ziektekostenvergoeding gepensioneerden


Amsterdam/Arnhem, 21 december 2007 - De kantonrechter in Arnhem veroordeelt Akzo Nobel Nederland tot betaling van een bijdrage aan de ziektekostenverzekering van gepensioneerden die vóór 1 januari 2006 een dergelijke bijdrage ontvingen. Akzo Nobel heeft besloten tegen het vonnis in hoger beroep te gaan.
 
Per 1 januari 2006 zijn het ziektekostenstelsel en de wijze van financiering door de Nederlandse overheid ingrijpend veranderd. Door deze veranderingen is de door Akzo Nobel Nederland betaalde vrijwillige bijdrage in de premie ziektekostenverzekering van gepensioneerden in een ander daglicht komen te staan. Akzo Nobel Nederland heeft, net zoals veel andere bedrijven en instellingen, daarop besloten de bijdrage geleidelijk te stoppen.
 
Vakorganisaties hebben geëist dat Akzo Nobel Nederland de tegemoetkoming in de ziektekosten voor deze groep blijft bijdragen. De kantonrechter in Arnhem heeft in een vonnis verklaard dat Akzo Nobel Nederland niet gerechtigd is de bijdrage in de ziektekosten af te bouwen.
 

- - -
 
 
Noot voor de redactie
Akzo Nobel is een Fortune Global 500-onderneming met een notering aan Euronext Amsterdam. De onderneming is ook industrieleider op de ranglijst van chemische bedrijven in de Dow Jones Sustainability Indexes en tevens opgenomen in de FTSE4Good Index. Onze multiculturele organisatie met hoofdkantoor in Nederland voorziet afnemers wereldwijd van verven en lakken en chemische producten. Met circa 43.000 medewerkers opereren wij in deze twee segmenten met werkmaatschappijen in meer dan 80 landen. De geconsolideerde omzet over 2006 bedroeg EUR 10 miljard. De financiële resultaten over 2007 worden op 6 maart 2008 (onder voorbehoud) bekendgemaakt.
 
Internet: www.akzonobel.nl
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie
Akzo Nobel Nederland bv
Contact: Paul van der Boor 026 - 366 43 43

Attachments

Pdf file persbericht