Akzo Nobel richt zich in 2008 op snelle en soepele integratie


 
 
"Het zijn boeiende tijden," aldus Wijers. "Wij hebben twee ondernemingen van grote statuur samengebracht, beide met een traditie van duurzame prestaties om trots op te zijn. Het doet mij genoegen al onze nieuwe medewerkers welkom te heten en ik verheug me op een gezamenlijke succesvolle toekomst, nu wij verder bouwen aan een van de leidende en meest gerespecteerde industriële ondernemingen van de wereld.
 
"In 2008 zal de verandering van de onderneming doorgaan. Nu we één onderneming zijn, zijn wij groter, sterker en meer gefocust, met een duidelijke ambitie om onze afnemers van dienst te zijn en hen te helpen nog succesvoller te worden."
 
Met ingang van 2 januari 2008 is Akzo Nobel actief in drie sectoren: Decorative Paints, Performance Coatings en Specialty Chemicals. Er zijn twee teams geformeerd om de integratie in goede banen te leiden. Een team zal zich richten op de samenvoeging van de Decorative Paints-activiteiten, onder leiding van Tony Britt. Het andere wordt aangevoerd door Piet Schalkwijk, die de integratie van de ondernemingen op corporate niveau leidt.
 
"Wij willen de kennis en expertise van al onze medewerkers optimaal benutten en onze sterke posities in markten over de hele wereld consolideren," vervolgde Wijers. "Onze inspanningen zullen zich toespitsen op versterking van de groeikracht die wij al hebben bereikt om ervoor te zorgen dat het uitgebreide Akzo Nobel de belofte van deze combinatie kan waarmaken voor onze afnemers, medewerkers, aandeelhouders en de samenlevingen waarin wij actief zijn."
 
- - -

 
Akzo Nobel is een van de leidende industriële ondernemingen ter wereld. Wij zijn de grootste mondiaal opererende coatingsonderneming en de nummer één in decoratieve verven en hoogwaardige coatings. Wij zijn ook een belangrijke wereldwijde leverancier van specialistische chemicaliën.
Wij hebben circa 68.000 medewerkers in meer dan 80 landen en richten ons op de ontwikkeling van innovatieve producten en ultramoderne technologieën, met een sterke nadruk op duurzaamheid. Wij hebben de schaalgrootte en expertise om te voldoen aan elke vraag van onze afnemers, waar en wanneer zij daar ook maar behoefte aan hebben.
Akzo Nobel is een Fortune Global 500-onderneming met hoofdkantoor in Nederland en staat genoteerd aan Euronext Amsterdam. Wij voeren de ranglijst aan van chemische bedrijven op de Dow Jones Sustainability Indexes en zijn ook opgenomen in de FTSE4Good Index. De gecombineerde totale omzet over 2006 bedroeg pro forma EUR 15 miljard. De financiële resultaten over het vierde kwartaal en het volledige jaar worden op 6 maart 2008 (voorlopige datum) bekendgemaakt.
 
 
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie:
Contact: Tim van der Zanden

Attachments

Pdf file persbericht