Akzo Nobel opent allereerste fabriek in Dubai


Amsterdam, 24 januari 2008 - Akzo Nobel Powder Coatings opent een nieuwe fabriek in Dubai en versterkt hiermee de aanwezigheid in de belangrijke markt van het Midden-Oosten. Het is de eerste productielocatie van de onderneming in de Verenigde Arabische Emiraten.
 
De investering, die volgt op de recente overname van ICI, toont een versnelling van de groeiplannen van de onderneming in het Midden-Oosten en onderstreept het strategische belang van de regio voor de activiteiten van Powder Coatings.
 
"Als de grootste coatingsonderneming van de wereld en wereldleider op het gebied van poederverven willen we overal ter wereld uitbreiden in belangrijke markten," aldus Hans Wijers, CEO van Akzo Nobel. "Deze investering zorgt ervoor dat we verder voet aan de grond krijgen in het hart van een regio die steeds aantrekkelijker wordt."
 
Rob Molenaar, General Manager van Powder Coatings, voegde daaraan toe: "Er zijn gigantische groeimogelijkheden in het Midden-Oosten, met name in de bouwsector, die goed is voor ongeveer 60 procent van de markt voor poederverven. We hebben een uitgebreid aanbod coatingstechnologieën in poeder- en vloeibare vorm en maken gebruik van onze schaalgrootte en expertise om aan alle behoeften van onze afnemers tegemoet te komen."
 
De nieuwe locatie bevindt zich in Jebel Ali, 35 kilometer ten zuidwesten van Dubai, en biedt een volledig aanbod diensten en producten, waaronder het matchen van kleuren, het snel op bestelling maken van producten en technische ondersteuning.
 
Akzo Nobel Powder Coatings is de grootste mondiale producent van poedercoatings en wereldleider op het gebied van poederverftechnologie. Poedercoatings worden voor vele doeleinden gebruikt; van metalen meubilair en kozijnen tot radiatoren, pijpen en auto's, en zelfs hout en kunststof.
 
- - -
 
Noot voor de redactie
Akzo Nobel is een van de leidende industriële ondernemingen in de wereld. Wij zijn de grootste wereldwijd opererende coatingsonderneming ter wereld en de nummer één in decoratieve verven en hoogwaardige coatings. Wij zijn ook een belangrijke wereldwijde leverancier van specialistische chemicaliën.
Wij hebben circa 68.000 medewerkers in meer dan 80 landen en richten ons op de ontwikkeling van innovatieve producten en ultramoderne, duurzame technologieën. Wij streven ernaar te leveren wat onze afnemers vragen, waar en wanneer zij dat ook maar nodig hebben. Akzo Nobel is een Fortune Global 500-onderneming met hoofdkantoor in Nederland en staat genoteerd aan Euronext Amsterdam. Wij voeren de ranglijst aan van chemische bedrijven op de Dow Jones Sustainability Indexes en zijn ook opgenomen in de FTSE4Good Index. De gecombineerde totale omzet over 2006 bedroeg pro forma EUR 15 miljard. De financiële resultaten over het vierde kwartaal en het volledige jaar worden op 6 maart 2008 (voorlopige datum) bekendgemaakt.
 
 

Niet voor publicatie - voor meer informatie:
Akzo Nobel nv
Corporate Media Relations, tel. +31 20 502 7833
Contact: Heleen van de Lustgraaf

Attachments

Pdf file press release