Akzo Nobel rondt doorverkoop aan Henkel af


Amsterdam, 3 april 2008 - Akzo Nobel N.V. heeft vandaag de doorverkoop aan Henkel KGaA van de onderdelen Adhesives en Electronic Materials van de Voormalige ICI-activiteit National Starch afgerond voor een bedrag van GBP 2,7 miljard (EUR 4 miljard) in contanten.
 
De overeenkomst met Henkel voor de doorverkoop van de twee onderdelen werd door Akzo Nobel aangekondigd toen de onderneming in augustus 2007 het bod op de ICI Group bekend maakte. Voorwaarde voor de transactie was dat het aanbevolen bod van Akzo Nobel afgerond zou zijn en dat de desbetreffende mededingingsinstanties het goed zouden keuren. Aan beide voorwaarden is nu voldaan.
 
"Ik ben blij dat de verkoop zo snel is afgerond, slechts drie maanden na de acquisitie van ICI, en we hebben er alle vertrouwen in dat Henkel de ontwikkeling van deze sterke activiteiten voort zal zetten. De doorverkoop stelt Akzo Nobel in staat zich te richten op haar kernactiviteiten," aldus Hans Wijers, CEO van Akzo Nobel. "We maken goede voortgang met de integratie van de ICI- en de Akzo Nobel-organisatie."
 
Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders, welke op 22 april 2008 gehouden wordt, zal Akzo Nobel een update geven over de integratie. Wijers voegde er nog aan toe: "We zullen het tempo erin houden, de positieve energie vasthouden, en de uitgebreide groep uitbouwen tot een van de leidende en meest gerespecteerde industriële ondernemingen van de wereld."
 
- - -
 
Noot voor de redactie
Akzo Nobel is een van de leidende industriële ondernemingen in de wereld. Wij zijn de grootste wereldwijd opererende coatingsonderneming ter wereld en de nummer één in decoratieve verven en hoogwaardige coatings. Wij zijn ook een belangrijke wereldwijde leverancier van specialistische chemicaliën.
Wij hebben circa 60.000 medewerkers in meer dan 80 landen en richten ons op de ontwikkeling van innovatieve producten en ultramoderne, duurzame technologieën. Wij streven ernaar te leveren wat onze afnemers vragen, waar en wanneer zij dat ook maar nodig hebben. Akzo Nobel is een Fortune Global 500-onderneming met hoofdkantoor in Nederland en staat genoteerd aan Euronext Amsterdam. Wij voeren de ranglijst aan van chemische bedrijven op de Dow Jones Sustainability Indexes en zijn ook opgenomen in de FTSE4Good Index. De gecombineerde totale omzet over 2007 bedroeg proforma EUR 14,4 miljard. De financiële resultaten over het eerste kwartaal worden op 7 mei 2008 bekendgemaakt.
 
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie:
Akzo Nobel nv
Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833                        Corporate Investor Relations, tel. 020 502 7854
Contract: Tim van der Zanden                                                                Contact: Dick Luijckx

Attachments

Pdf file press release