INDKALDELSE til ordinær generalforsamling i FLSmidth & Co. A/S


For generalforsamlingen er der følgende dagsorden:
 
1. Beretning fra bestyrelse og direktion om selskabets virksomhed
 
2. Fremlæggelse af årsrapport
 
3. Godkendelse af årsrapport samt beslutning om decharge for direktion og bestyrelse
 
4. Bestyrelsens forslag til overskuddets fordeling
 
5. Valg af medlemmer til bestyrelsen
 
Bestyrelsen foreslår, at Jørgen Worning, Jens S. Stephensen, Torkil Bentzen, Jesper Ovesen og Søren
Vinther genvælges. Bestyrelsen foreslår, at Martin Ivert nyvælges i stedet for Johannes Poulsen, der ikke stiller op til genvalg.
 
6. Valg af en eller to statsautoriserede revisorer
 
Bestyrelsen foreslår genvalg af Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab.
 
7. Eventuelle forslag fra bestyrelse eller aktionærer
 
Bestyrelsens forslag
 
7.a. Bestyrelsens forslag om at bemyndige bestyrelsen til at lade selskabet købe egne aktier
 
Bestyrelsen foreslår, at bestyrelsen gives bemyndigelse til i tiden indtil næste ordinære generalforsamling at lade selskabet erhverve egne aktier op til en pålydende værdi af i alt 10 % af selskabets aktiekapital, jf. aktieselskabslovens § 48. Vederlaget må ikke afvige fra den på erhvervelsestidspunktet på OMX Nordic Exchange Copenhagen A/S noterede officielle kurs med mere end 10 %.
 
7.b. Bestyrelsens forslag om godkendelse af overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning
 
Det foreslås, at generalforsamlingen godkender de af bestyrelsen fastsatte overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning af direktionen i FLSmidth & Co. A/S. Retningslinjerne er tilgængelige på selskabets hjemmeside www.flsmidth.com. Hvis retningslinjerne godkendes af generalforsamlingen, vil følgende blive indsat i selskabets vedtægter som ny § 14:
 
"Selskabet har vedtaget retningslinjer for incitamentsaflønning af direktionen, jf. aktieselskabslovens § 69b. Retningslinjerne, der er godkendt af generalforsamlingen, er tilgængelige på selskabets hjemmeside."
 
7.c. Bestyrelsens forslag om ændring af vedtægterne
 
Bestyrelsen foreslår, at vedtægterne ændres og moderniseres på en række områder.
 
(i) § 4-§ 7 foreslås sammenskrevet, idet § 4(d), § 4(f), 2.-5. pkt., § 6(b) og § 7 udgår. Samtidig foreslås aktiernes stykstørrelse ændret fra kr. 20 til kr. 1 eller multipla heraf. Som konsekvens heraf foreslås § 11 (b), 1. pkt., om stemmeretten ændret, således at et aktiebeløb på kr. 1 giver én stemme.
 
(ii) § 9 om dagsordenen for den ordinære generalforsamling foreslås ændret således, at den ikke længere indeholder et fast punkt om decharge for direktion og bestyrelse. Samtidig foreslås enkelte sproglige ændringer.
 
(iii) § 10, § 13, § 14(e), § 18 og § 19 ændres som følger:
- I § 10 om dirigentens rolle fjernes bl.a. 2. pkt. om afstemningsformen.
- § 13 om protokol af generalforsamlingen ændres, så protokollen alene skal underskrives af dirigenten.
- I § 14(e) om bestyrelsesmedlemmernes honorar udgår ordene "sammen med årsrapporten".
- I § 18 om selskabets revision udgår 2. pkt.
- § 19 (b) om årsrapportens udarbejdelse foreslås slettet, da indholdet allerede følger af lovgivningen.
 
Vedtagelse af de foreslåede ændringer vil resultere i en redaktionel omnummerering af vedtægternes bestemmelser, herunder fjernelse af underlitrering.
 
7.d. Bemyndigelse til dirigenten
 
Bestyrelsen foreslår, at generalforsamlingen bemyndiger dirigenten til at anmelde ovennævnte beslutninger til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen samt til at foretage korrektioner i de dokumenter, som er udarbejdet i forbindelse med ovenstående beslutninger, i det omfang Erhvervs- og Selskabsstyrelsen måtte kræve dette for at gennemføre registrering af beslutningerne.
  
 
En aktionærs forslag
 
7.e. En aktionær, Poul Boeg, har stillet følgende forslag:
 
Bestyrelsen opfordres til,
-  at oplyse størrelsen af hvert bestyrelsesmedlems aktiebeholdning i kommende årsrapporter,
-  at foranledige at eventuelle generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer, der ikke er aktionærer, erhverver en post aktier i selskabet,
-  ikke at foreslå kandidater til bestyrelsen som ikke er aktionærer i selskabet, og
-  at oplyse hver bestyrelseskandidats aktiebeholdning i forbindelse med valg.
 
FLSmidths bestyrelse støtter ikke forslagene fra aktionæren.
 
                                                          --o0o--
 
Årsrapport for 2007 tillige med dagsorden for generalforsamlingen og de fuldstændige forslag, herunder de i henhold til pkt. 7.b foreslåede retningslinjer for incitamentsaflønning, fremlægges sammen med selskabets vedtægter til gennemsyn for aktionærerne på selskabets hovedkontor fra fredag den 4. april 2008 på Vigerslev Allé 77, 2500 Valby. Dokumenterne vil endvidere være tilgængelige på selskabets hjemmeside www.flsmidth.com.
 
Adgangskort til generalforsamlingen kan rekvireres ved henvendelse til VP Investor Services A/S, telefon 4358 8866 eller fax 4358 8867, eller ved personlig eller skriftlig henvendelse til FLSmidth & Co. A/S, Vigerslev Allé 77, 2500 Valby. Adgangskort kan yderligere rekvireres på VP Investor Services A/S' hjemmeside www.vp.dk/gf eller på FLSmidth & Co. A/S' hjemmeside www.flsmidth.com/investor. Adgangskort kan rekvireres indtil mandag den 14. april 2008 kl. 16.00.
 
For navnenoterede aktionærer udstedes adgangskort til den, der ifølge aktiebogen er noteret som aktionær. For aktionærer, der ikke er noteret i aktiebogen, udstedes adgangskort mod forevisning af behørig dokumentation for aktiebesiddelsen i form af en ikke mere end 5 dage gammel depotudskrift fra Værdipapircentralen eller det kontoførende institut (depotstedet).
 
Til vedtagelse af forslagene om ændring af selskabets vedtægter, punkt 7.c., kræves, at beslutningen tiltrædes af mindst 2/3 såvel af de afgivne stemmer som af den på generalforsamlingen repræsenterede stemmeberettigede aktiekapital.
 
Selskabets aktiekapital på nominelt DKK 1.064.000.000 er fordelt på aktier á DKK 20. Hvert aktiebeløb på DKK 20 giver én stemme. I henhold til vedtægternes § 11 (b) er det en betingelse for udøvelse af stemmeret på aktier erhvervet ved overdragelse, at aktionæren er blevet noteret i selskabets aktiebog eller har anmeldt og dokumenteret sin erhvervelse forud for indkaldelsen til generalforsamlingen.
   
Udbytte udbetales via Værdipapircentralen og det aktieudstedende institut til aktionærernes konti i egne depotbanker, hvorigennem de finansielle rettigheder således udøves, jf. aktieselskabslovens § 73, stk. 5, 2. pkt.
 
Fuldmagtsblanket til afgivelse af stemmer fremsendes sammen med indkaldelsen til alle navnenoterede aktionærer og kan desuden rekvireres ved henvendelse til selskabet.
  
 
Valby, april 2008
FLSmidth & Co. A/S
 
Bestyrelsen
 
 
 
For yderligere oplysninger om FLSmidth henvises til www.flsmidth.com.

Attachments

Link til PDf version