AkzoNobel benoemt nieuw hoofd Decorative Paints


AkzoNobel heeft vandaag bekendgemaakt dat Tex Gunning per 1 september 2008 start als Managing Director Decorative Paints. De heer Gunning (57), voormalig CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Vedior en voormalig Senior Executive bij Unilever, zal tijdens de volgende AVA van de onderneming in april 2009 worden voorgedragen voor benoeming tot de Raad van Bestuur van AkzoNobel als verantwoordelijk lid voor Decorative Paints. Hiermee is de Raad van Bestuur van AkzoNobel compleet.
 
De heer Gunning is Nederlander en kwam in 2007 bij Vedior NV, waar hij in mei van dit jaar met succes de verkoop aan Randstad afrondde. Hij heeft 25 jaar waardevolle ervaring opgedaan in het management van de consumentenactiviteiten bij Unilever, waarvan 15 jaar in de snelgroeiende Aziatische en Australisch-Aziatische markten. In die periode gaf hij niet alleen leiding aan de Aziatische activiteiten van Unilever om aanhoudend winstgevende groei te realiseren, maar zag hij ook toe op de regionale integratie met Best Foods.
 
"Ik ben blij dat wij een bijzonder ervaren leider kunnen inzetten in deze belangrijke tijd voor Decorative Paints", aldus AkzoNobels CEO Hans Wijers. "Met Tex' ruime ervaring in het management van consumentenmerken en -activiteiten kunnen wij voortbouwen op het enorme potentieel aan kennis dat wij bijeengebracht hebben door de overname van de verfactiviteiten van ICI. Zijn Aziatische kennis zal onschatbaar zijn nu wij onze sterke groei in opkomende markten voortzetten en ik ben er zeker van dat zijn informele en directe stijl een belangrijke bijdrage zullen leveren voor ons allemaal."
 
De heer Gunning voegt toe: "Ik heb met groot genoegen het aanbod van Hans Wijers geaccepteerd om bij AkzoNobel te komen. De kans om de toekomst van de grootste onderneming op het gebied van decoratieve verven verder vorm te geven en de organisatie en de mensen die er leiding aan geven te ontwikkelen, beschouw ik als een grote persoonlijke uitdaging. Ook ben ik erg enthousiast om bij een onderneming te komen die begrijpt hoe belangrijk het is midden in de samenleving te staan en die duidelijk laat zien wat haar inspanningen zijn op het gebied van duurzaamheid. Ik hoop dat ik het succesvolle integratieproces kan voortzetten en groei kan stimuleren in de verfmarkt, die volop kansen biedt."
 
Tex Gunning volgt David Hamill op, die AkzoNobel aan het eind van het jaar gaat verlaten en een grote rol heeft gespeeld in het proces om de verfactiviteiten van ICI en AkzoNobel te integreren. De onderneming is de heer Hamill zeer dankbaar voor zijn waardevolle bijdrage.
 
----

Noot voor de redactie
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2007 bedroeg de totale pro forma omzet € 14,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke fabrikant van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - gericht op uitmuntendheid en het vandaag leveren van de antwoorden van morgen -
Tomorrow's Answers Today(TM).

Niet voor publicatie - voor meer informatie
Akzo Nobel nv
Corporate Media Relations, tel. +31 20 502 7833                   Corporate Investor Relations, tel. +31 20 502 7856
Contact: Tim van der Zanden                                                  Contact: Dick Luijckx

Attachments

Pdf file persbericht