Sybilla Dekker commissaris bij AkzoNobel Nederland


Mevrouw Sybilla M. Dekker (1942) is per 1 juli aanstaande benoemd in de Raad van Commissarissen van Akzo Nobel Nederland B.V. De benoeming geldt voor een periode van vier jaar.
 
VVD-politica Dekker was Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in het kabinet-Balkenende II/III. Zij was eerder onder meer commissaris bij Rabobank, NS en Heineken Nederland, directeur van het Nederlands Verbond van Ondernemers in de Bouwnijverheid en van werkgeversvereniging AWVN. Op dit moment is zij lid van de Raad van Commissarissen van de Bank van Nederlandse Gemeenten BNG, advies- en ingenieursbureau DHV en DNC. Zij is ook voorzitter van het Diabetesfonds en de AMfO (Antilliaanse Mede Financierings Organisatie). Mevrouw Dekker is sinds oktober 2007 voorzitter van de Taskforce 'Vrouwen naar de top'.
 
AkzoNobels activiteiten zijn ondergebracht in drie groepen: Performance Coatings, Decorative Paints en Specialty Chemicals. Binnen die groepen hebben business units een grote vrijheid van handelen binnen het strategisch kader van de onderneming. Zij rapporteren rechtstreeks aan de Raad van Bestuur. In een aantal landen zijn er ook nationale organisaties of bureaus die de activiteiten coördineren, bijvoorbeeld AkzoNobel Nederland.
AkzoNobel Nederland heeft een eigen Directie en Raad van Commissarissen. Daarin zitten behalve mevrouw Dekker ook voormalig AkzoNobel manager René Scheffers (voorzitter), Rietje van Dam-Mieras (vice-Rector Magnificus van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden) en manager Werner Fuhrman van AkzoNobel Base Chemicals.
 
----
 
Noot voor de redactie
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2007 bedroeg de totale pro forma omzet € 14,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke fabrikant van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - gericht op uitmuntendheid en het vandaag leveren van de antwoorden van morgen - Tomorrow's Answers Today(TM).

Niet voor publicatie - voor meer informatie
Akzo Nobel Nederland BV
Tel. 026 366 4433                  
Contact: John de Munnik

Attachments

Pdf file news release