Aftellen naar de Olympische uitdaging


Deze week zijn alle ogen van de wereld gericht op Beijing, waar de opening plaatsvindt van de Olympische Spelen - een internationaal sportevenement waarbij een winnend AkzoNobel-team meermalen betrokken is geweest.
 
De bouwwerkzaamheden begonnen al enkele jaren geleden en AkzoNobel leverde onder meer coatings voor diverse locaties, waaronder het grote Olympische Stadion (ook genoemd het Vogelnest) en het niet minder futuristische National Aquatics Center (bekend als de 'Water Cube').
 
Van de Water Cube - goed voor $ 100 miljoen - wordt alle 8.000 ton staal beschermd door coatings, geleverd door het onderdeel International Paint van AkzoNobel, terwijl tijdens de bouw ook nog eens rond 1.000 kilo Interpon®-poedercoatings zijn gebruikt. Ook in het hoofdstadion zijn poedercoatings van AkzoNobel toegepast.
 
In totaal worden tijdens de 16 dagen dat de Spelen duren meer dan 30 locaties gebruikt en op grote schaal wordt de ervaring op het gebied van coatings van AkzoNobel benut. Hiertoe behoren het National Indoor Stadion (waar artistieke gymnastiek, trampoline en handbal plaatsvinden), het Qingdao Sailing Center, het Beijing Olympic Convention Center (schermen), het Shunyi Rowing and Canoeing Park, het Beijing University of Technology Gymnasium (badminton, ritmische gymnastiek) en het Capital Indoor Stadium (volleybal).
 
Maar niet alleen op sportief gebied laten coatingdeskundigen van AkzoNobel hun wereldklasse zien. Er zijn ook producten geleverd voor de uitbreiding van de internationale luchthaven van Beijing - goed voor $ 3 miljard - die eerder dit jaar officieel werd geopend. Verder werd een beroep gedaan op de know-how van ons onderdeel Specialty Chemicals, waarbij Surface Chemistry een micro-surfacing-emulgator leverde waardoor het mogelijk was om 's nachts kilometers wegdek razendsnel opnieuw te bestraten ter voorbereiding op de enorme toename van het verkeer.
 
Hoewel de Spelen van 2008 voor het eerst in China worden gehouden, is AkzoNobel bepaald geen onbekende op het gebied van internationale sportevenementen. Ook in 2004 in Athene en in 2000 in Sydney leverden we al coatings voor belangrijke locaties.
 
----

Noot voor de redactie - niet voor publicatie
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2007 bedroeg de totale pro forma omzet EUR 14,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Todayä.
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie
AkzoNobel
Corporate Media Relations, tel. 020 502 7833                       
Contact: Tim van der Zanden 

Attachments

Pdf file nieuwsbericht