AkzoNobel opent nieuwe faciliteit voor beschermende coatings in China


AkzoNobel heeft haar aanwezigheid in China verder uitgebreid met de opening van een nieuwe faciliteit voor de fabricage en verkoop van beschermende coatings in de Chinese stad Suzhou, zo'n 80 kilometer ten westen van Sjanghai.
 
Tijdens de openingsceremonie op 18 augustus zei Leif Darner, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings, dat AkzoNobel sinds eind jaren tachtig sterk aanwezig is in China en haar activiteiten daar nog steeds uitbreidt. "China is duidelijk van fundamenteel belang voor onze internationale strategische visie en wij zijn vastbesloten om onze activiteiten in een van 's werelds belangrijkste markten verder uit te breiden", aldus Darner. "Vorig jaar hebben we in grote lijnen onze nieuwe ambitie aangegeven om in China een totale omzet van USD 2 miljard te behalen in 2012 en deze investering draagt bij aan het bereiken van dit doel".
 
Ook Bill McPherson, General Manager van Marine &Protective Coatings, voerde tijdens de openingsceremonie het woord. Hij wees op de investering van €23 miljoen in de nieuwe faciliteit als duidelijk signaal van hun betrokkenheid bij China. "We hebben een businessplan ontwikkeld op basis waarvan we de capaciteit in de komende tien jaar stapsgewijs kunnen uitbreiden om uiteindelijk een productie te realiseren van 50 miljoen liter". Hij benadrukte ook het belang van investeren in laboratoriumfaciliteiten. "Wij zien dit als een belangrijke stap om de groei van de activiteiten te ondersteunen en om aan de wensen van klanten te voldoen", voegde hij daaraan toe.
 
Marine & Protective Coatings, met het hoofdkantoor in Londen, is een internationaal toonaangevende onderneming op het gebied van scheepsverven en aangroeiwerende coatings voor de scheepsbouw en privéjachten. Onder de merknaam International® fabriceren wij brandvertragende producten, alsmede beschermende coatings voor constructies zoals bruggen. Ook hebben wij een reeks beschermende coatingproducten geleverd voor enkele Olympische stadions in Beijing.
 
----

Noot voor de redactie
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2007 bedroeg de totale pro forma omzet EUR 14,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Todayä.
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie
Akzo Nobel nv
Corporate Media Relations, tel. +31 20 502 7833                   Corporate Investor Relations, tel. +31 20 502 7856               
Contact: Heleen van de Lustgraaf                                          Contact: Dick Luijckx

Attachments

Pdf file press release