Dubbele overname versterkt portfolio van Performance Coatings van AkzoNobel


AkzoNobel investeert bijna € 50 miljoen in twee overnames voor Performance Coatings ter versterking van de activiteiten van Car Refinishes en Industrial Finishes.
 
De twee deals hebben betrekking op de aankoop van Soliant LLC, een fabrikant van duurzame verven en heldere films, en het internationale bedrijf voor veerkrachtige vloercoatings van Lord Corporation, beide gevestigd in de Verenigde Staten.
 
"Deze overnames bieden duidelijke strategische voordelen en ondersteunen onze plannen voor duurzame groei in een aantal essentiële wereldmarkten," aldus Leif Darner, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel. "Ook krijgen we toegang tot bewezen technologie die we verder willen ontwikkelen en zelfs via spin-offs willen toepassen bij andere onderdelen van ons Coatings-portfolio".
 
Soliant is een toonaangevende leverancier van gespecialiseerde films voor de automobielindustrie, de scheepvaart, de bouw en reclame- en verkeersborden, waarvan er vele worden verkocht onder de merknaam Fluorex®. Soliant sluit uitstekend aan bij AkzoNobel Car Refinishes en door de combinatie van film en vloeibare verf zal de onderneming haar klanten meer keuzes - en duurzame technologieën - kunnen bieden. Er moet nog toestemming worden verkregen van de regelgevende instanties; deze wordt verwacht in september.
 
Lord Corporation is een belangrijke technologische onderneming die actief is in een aantal industrieën waaronder coatings - een markt waarop AkzoNobel internationaal toonaangevend is. De transactie omvat alle immateriële activa van het bedrijf voor veerkrachtige vloercoatings van de onderneming waarmee
inkomsten worden gegenereerd in de Verenigde Staten, Europa en China. Dit bedrijf levert coatingsystemen die de eigenschappen van polymeervloeren of houten vloeren helpen beschermen en bewaren. Behoudens toestemming van de regelgevende instanties zal de overname naar verwachting eind september zijn voltooid.
 
Darner voegde hier nog aan toe: "Uitbreiding van onze internationale capaciteiten en het blijven aanbieden van waarde en innovatieve technologieën aan onze klanten is essentieel. Dus zijn we altijd op zoek naar strategische mogelijkheden om te investeren en om onze positie als 's werelds toonaangevende leverancier van coatings te versterken".
 
----
 
Noot voor de redactie
 
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in
Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2007 bedroeg de totale pro forma omzet EUR 14,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM).
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie
 
Akzo Nobel nv
Corporate Media Relations, tel. +31 20 502 7833
Contact: Heleen van de Lustgraaf
 
Corporate Investor Relations, tel. +31 20 502 7856
Contact: Dick Luijckx

Attachments

PDF File persbericht