Veranderingen in het Executive Committee van UCB


  • Mark McDade benoemd tot Executive Vice President Global Operations in opvolging van Bill Robinson die met pensioen gaat.

  • Michele Antonelli, Executive Vice President Technical Operations & Quality Assurance, benoemd tot lid van het Executive Committee
 
Brussel, België, 16 september 2008 om 07:00 am CEST - persbericht, gereglementeerde informatie: UCB maakte vandaag met onmiddellijke ingang de benoeming bekend van Michele Antonelli, Executive Vice President Technical Operations & Quality Assurance, en van Mark McDade, Executive Vice President Global Operations, als nieuwe leden van het Executive Committee van UCB. Mark McDade neemt de functie over van Bill Robinson, die heeft aangekondigd dat hij op 31 december 2008 met pensioen zal gaan.
 
Roch Doliveux, Chief Executive Officer van UCB verklaarde: "Michele en Mark, met hun leiderschap en bewezen ervaring in business en operations, zullen zeker bijdragen tot het van UCB". Hij verklaarde verder: "Ik zou ook mijn bijzondere dank willen betuigen aan Bill Robinson voor zijn opmerkelijke en bijzonder waardevolle bijdrage aan de transformatie van de activiteiten van UCB. Onder zijn leiding kende de Business Operations van UCB  drie jaren van groei, met betere prestaties dan het marktgemiddelde en een geslaagde voorbereiding van de lancering van onze nieuwe producten, evenals met een verdere versterking van het Leadership Team van UCB. Wij wensen hem veel geluk en succes met zijn welverdiende pensioen."
 
Bill Robinson kwam in april 2005 bij UCB en ondersteunde de strategische verschuiving van UCB naar een zuiver biofarmaceutisch bedrijf. In januari 2005 werd hij lid van het Executive Committee.
 
Mark McDade kwam in april 2008 bij UCB als Executive Vice President Corporate Strategy & Business Development. Hij rapporteerde rechtstreeks aan Roch Doliveux en werkte nauw samen met Bill Robinson. Mark behaalde een bachelor in geschiedenis, werkte in de kleinhandel, behaalde vervolgens een MBA aan de Harvard Business School, waarna hij de voorbije 25 jaar werkzaam was in farmaceutische en biotechnologische bedrijven waaronder Sandoz (thans onderdeel van Novartis), Boehringer Mannheim Therapeutics (als COO), en Corixa Corporation (als medeoprichter en COO). Meer recent, van 2002 tot 2007, was hij CEO en directeur van PDL Biopharma, een publiek genoteerd biotechnologisch bedrijf in Redwood City, Californië.
 
Michele Antonelli kwam in juni 2008 bij UCB als Executive Vice President Technical Operations and Quality, en volgde Michel Lurquin op die op 30 juni 2008 met pensioen ging. Michele behaalde een diploma in plantkunde aan de Universiteit te Bari, Italië, en slaagde voor het ENI-postgraduaatprogramma in Biotechnology and Advanced Genetics (Molecular and Somatic Cell Genetics) aan de Katholieke Universiteit te Piacenza en de Iowa State University te Ames (VS).
 
Van 1985 tot 1992 werkte hij bij Enichem in Italië, eerst als onderzoeker en vervolgens als Hoofd van de Eenheid voor Moleculaire en Cellulaire Biologie. In 1992 ging hij naar Serono waar hij diverse hogere managementfuncties vervulde en ongeveer 15 jaar ervaring opdeed op het terrein van Quality Assurance en Biotech Manufacturing. Zijn laatste functie was die van Senior Vice President Biotech Manufacturing Process Development voor Merck Serono, gevestigd te Genève.
 
Het Executive Committee van UCB, voorgezeten door Roch Doliveux, Chief Executive Officer, zal de volgende leden hebben: Michele Antonelli, Fabrice Enderlin, Melanie Lee, Iris Löw-Friedrich, Mark McDade, Bill Robinson (tot 31 december 2008), Detlef Thielgen en Bob Trainor.
 
 
Voor verdere vragen kan u terecht bij:
Antje Witte, Vice-President Corporate Communications & Investor Relations
T +32.2.559.9346, antje.witte@ucb-group.com
 
Over UCB
UCB (Brussel, België) (www.ucb-group.com) is een wereldwijd opererend en toonaangevend biofarmaceuticabedrijf dat zich toelegt op onderzoek, ontwikkeling en commercialisering van innovatieve medicijnen met specialisatie in aandoeningen van centrale zenuwstelsel en, immuun- en ontstekingsziekten. UCB heeft ongeveer 12.000 mensen in dienst in meer dan 40 landen en realiseerde in 2007 een omzet van 3,6 miljard euro. UCB staat genoteerd op Euronext Brussels. (symbool: UCB)
 
Toekomstgerichte verklaring
Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen op basis van de huidige plannen, ramingen en overtuigingen van het management. Dergelijke verklaringen zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden die tot gevolg kunnen hebben dat de feitelijke resultaten wezenlijk kunnen verschillen van de resultaten die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen in deze persmededeling kunnen worden gesuggereerd. Belangrijke factoren die de oorzaak kunnen zijn van dergelijke verschillen omvatten: algemene economische veranderingen, activiteitensector en concurrentieel klimaat, gevolgen van toekomstige gerechtelijke uitspraken, veranderingen in regelgeving, wisselkoersschommelingen en het aanwerven en behouden van medewerkers.
 
 
Klik op onderstaande link voor de pdf-versie van het persbericht:

Attachments

Persbericht (PDF)