AkzoNobel krijgt goedkeuring voor redesign McDonald's


AkzoNobel heeft voor McDonald's een coatingsmenu ontwikkeld dat de levering omvat van een reeks verfproducten voor redesign van de honderden Purely Simple-restaurants.
 
De overeenkomst kwam tot stand door bemiddeling van AkzoNobel Global Image Solutions (GIS), dat specifiek is opgericht om een "one stop shop" te bieden aan klanten die op zoek zijn naar een reeks verschillende coatingsproducten uit de productportefeuille van AkzoNobel. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
 
Op basis van de verkregen goedkeuring levert AkzoNobel poedercoatings voor gebruik op het meubilair van alle Purely Simple-vestigingen in Europa. AkzoNobel ontving reeds de goedkeuring van McDonald's Europe voor de levering van Dulux® decoratieve verf voor de Purely Simple-zaken. GIS, dat minder dan een jaar geleden werd opgericht, ontving al goedkeuringen van klanten zoals Shell, Volvo en Iveco.
 
"Dit is opnieuw een geweldig voorbeeld van hoe wij ons volledig richten op de behoeften van onze klanten en bijdragen aan hun succes", aldus AkzoNobel CEO Hans Wijers. "Als 's werelds grootste coatingsleverancier geven onze internationale activiteiten en deskundigheid ons een essentieel concurrentievoordeel".
 
GIS Business Development Manager Angus Findlay voegde hier nog aan toe: "Ons beleid op basis van één enkel contactpunt opent deuren naar producten uit het complete hoogwaardige assortiment van AkzoNobel, terwijl tegelijk het projectbeheer mooi eenvoudig en gestroomlijnd blijft.
 
"Een van de belangrijkste eisen in deze jongste overeenkomst was dat de geleverde coatings bestand moesten zijn tegen de intensieve reiniging die vereist is voor alle oppervlakken in McDonald's-restaurants. Na verschillende proefnemingen en tests koos McDonald's European Restaurant Development & Design Studio (ERDDS) de Interpon® Titanium poedercoating uit onze Elements-kleurencollectie omdat deze voldoet aan hun tweevoudige vereisten met betrekking tot esthetisch aanzien en weerstand tegen reinigingsmiddelen".
 
McDonald's Europe heeft diep geïnvesteerd in het verbeteren van de klantervaring en voert op dit moment een groot programma voor imagoverandering uit in de restaurants. In totaal zijn negen speciale ontwerpen voor restaurantdecors ontwikkeld, waaronder de minimalistische Purely Simple-reeks die bestaat uit neutrale kleuren en tonen.
 
Een woordvoerder van ERDDS merkte hierover op: "Wij verheugen ons op de samenwerking met AkzoNobel en we kijken uit naar nieuwe projecten".
 
McDonald's exploiteert wereldwijd meer dan 30.000 restaurants, waarbij elke dag in meer dan 100 landen aan 52 miljoen mensen maaltijden worden geserveerd. De Purely Simple-vestigingen vormen een kwart van het totale aantal vestigingen van McDonald's in Europa.
 
----
 
Noot voor de redactie
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2007 bedroeg de totale pro forma omzet EUR 14,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Todayä.
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie
AkzoNobel nv
Corporate Media Relations, tel. +31 20 502 7833                   Corporate Investor Relations, tel. +31 20 502 7856
Contact: Tim van der Zanden                                                  Contact: Dick Luijckx

Attachments

Pdf file persbericht