AkzoNobel laat filmfans 'shaken not stirred' achter


AkzoNobel heeft indruk gemaakt op Indiase filmfans nu een van haar producten werd gebruikt om exemplaren van de nieuwste James Bond-film te produceren.
 
Alle 700 exemplaren van de film Quantum of Solace, die morgen op het Indiase subcontinent in première gaat, zijn behandeld met Dissolvine® MP, een milieuvriendelijk vloeibaar chelaat dat de efficiëntie, textuur en beeldkwaliteit van films verbetert.
 
De film is al een geweldige hit in het Verenigd Koninkrijk en het is de eerste keer dat Sony Pictures heeft besloten om de première van een belangrijke Hollywood-film te houden in India, voordat de film wordt uitgebracht in de Verenigde Staten.
 
"Dissolvine MP is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de speelfilmindustrie", aldus Rob Frohn, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. "Het wordt steeds populairder omdat het geen schadelijke bijproducten bevat en de techniek vele malen milieuvriendelijker is dan het conventionele bleekproces met ferricyanide".
 
Het product Dissolvine® PDZ van AkzoNobel wordt al op grote schaal gebruikt in filmlaboratoria overal ter wereld - het werd trouwens uitgevonden in India - maar Dissolvine MP verbetert de technologie nog verder en biedt extra voordelen voor het bleken van speelfilms.
 
"Er is geen sterk ruikende ammoniaoplossing meer nodig en door de vloeibaarheid is het makkelijk te gebruiken en creëert het geen stof", aldus Geert Hofman, General Manager van Chelates bij AkzoNobel. "Er zijn ook belangrijke voordelen in vergelijking met meer conventionele processen - er is geen restafval, het bleekt sterker en in oplossing blijft het langer houdbaar".
 
Quantum of Solace wordt in India uitgebracht in vier verschillende talen - Engels, Hindi, Tamil en Telgu - en is niet de eerste blockbuster die is behandeld met Dissolvine MP. In Azië uitgebrachte kopieën van Pirates of the Caribbean 3 profiteerden ook al van dit geweldige product.
 
Dissolvine is de merknaam van AkzoNobel voor chelaten, chemicaliën die de concentraties of effecten van metaalionen regelen. Dissolvine chelaten en chelaatvormers worden gebruikt in een brede reeks toepassingen, waaronder huishoudreinigingsmiddelen, waterbehandeling, pulp en papier, fotografie, landbouw, olievelden en voedselverrijking.
 
---
 
Noot voor de redactie - niet voor publicatie
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2007 bedroeg de totale pro forma omzet € 14,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Todayä.
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie
AkzoNobel
Corporate Media Relations, tel. +31 20 502 7833
Contactpersoon: Oskar Bosson

Attachments

Pdf file AkzoNobel News Release