AkzoNobel wil groeien in India


AkzoNobel begint met de bouw van een nieuwe coatingsfabriek in India en geeft daarmee aan een voorname rol te gaan spelen in de industrie van het land.
 
De nieuwe Industrial Finishes faciliteit - die coil coatings en specialty plastic coatings zal gaan produceren - wordt gebouwd in Hoskote in de buurt van Bangalore, als nieuwste stap in een weloverwogen expansiebeleid in een regio met duidelijk groeipotentieel.
 
"Wij zijn ervan overtuigd dat India zal uitgroeien tot internationale economische krachtbron en het land staat hoog op onze prioriteitenlijst voor groei en investering", aldus Hans Wijers, CEO van AkzoNobel. "We zijn al goed vertegenwoordigd in India, maar als vooraanstaand wereldproducent van coatings en specialty chemicals willen we een substantiële bijdrage leveren aan de voortgaande ontwikkeling van India".
 
Wijers, die gisteren aanwezig was bij de lancering van het tweeweekse India Festival in Amsterdam - een evenement dat door AkzoNobel wordt gesponsord - zei verder dat het bedrijf zich een forse groei tot doel heeft gesteld van de omzet in India, die momenteel in totaal ongeveer €200 miljoen bedraagt.
 
De nieuwe Industrial Finishes fabriek wordt gebouwd op een bestaande AkzoNobel-locatie waar marine & protective coatings en powder coatings worden geproduceerd alsmede coil coatings. De nieuwe aanwinst zal de capaciteit vergroten voor de coil coatings, met name voor de hoogwaardige staal- en
aluminiumbouwsector in India en buurlanden. De toenemende vraag in India naar eigentijdse lifestyle producten zoals mobiele telefoons, en de behoefte om klanten in de wijde regio beter te kunnen bedienen, zijn de aanzet geweest voor expansie van de activiteiten van het bedrijf op het gebied van specialty plastics.
 
"We hebben een voortdurende groei bereikt op deze markten en hebben nu een capaciteitsuitbreiding nodig die niet meer kan worden ingepast in de bestaande productie-eenheid", legt Binoy Chakraborty uit, General Manager van het Industrial Finishes bedrijf van AkzoNobel in India. Hij voegt daaraan toe dat de eerste fase van het bouwproject naar verwachting begin 2010 gereed komt.
 
AkzoNobel heeft op het ogenblik rond de 1500 werknemers in India en drijft er zes productiefaciliteiten, twee speurwerklaboratoria en een twaalftal verkooppunten, waarin activiteiten zijn vertegenwoordigd uit alle sectoren van coatings en specialty chemicals.
 
- - -

Noot voor de redactie
AkzoNobel is een van 's werelds toonaangevende industriële ondernemingen. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij maken en leveren een breed assortiment verven, coatings en specialistische chemicaliën - in 2007 bedroeg de totale pro forma omzet € 14,4 miljard. Wij zijn zelfs de grootste verf- en coatingsproducent ter wereld. Als belangrijke producent van specialistische chemicaliën voorzien wij industrieën overal ter wereld van kwaliteitsingrediënten voor producten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de introductie van nieuwe ideeën en aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Daarom zijn onze 60.000 medewerkers - actief in meer dan 80 landen - sterk gericht op uitmuntendheid en het realiseren van Tomorrow's Answers Todayä.
 
Niet voor publicatie - voor meer informatie
Akzo Nobel nv
Corporate Media Relations, tel. +31 20 502 7833              Corporate Investor Relations, tel. +31 20 502 7856
Contactpersoon: Heleen van de Lustgraaf                        Contactpersonen: Dick Luijckx, Ivar Smits, Huib Wurfbain

Attachments

Pdf file persbericht